sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Maku Session IPA

Maku Session IPA
  • Tyyli: Session IPA
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi
Toinen Makun kevätuutuus oli jenkkivetoinen, pureva ja raikas Session IPA. 5,2-prosenttinen olut on humaloitu (71 EBU) Columbuksella, Centennialilla, Simcoella ja Chinookilla. Mallaspuolelta löytyy Pale Alea, Cara Palea sekä Crystal 100:aa. Omani sain panimolta, lisää löytyy ruokakaupoista.
Sitruksinen, havuinen ja miellyttävästi katkeroitu Session IPA on seurajuomien aatelia. Virkistävä ja vankkarunkoinen olut taipuu monipuolisesti myös aterioinnin kylkeen.
Maku Session IPA
Kauniin keltainen, hivenen utuinen ja erittäin kauniin, tiiviin ja kestävän vaahdon saava olut. Tuoksu on tuoreen greippinen, muutoinkin sitrushedelmävetoinen ja havuinen. Raikasta menoa suoraviivaisella otteella.

Maku toimii. Taas hyvä nippu havuja, alusta lähtien otettaan kiristävää sitruksisuutta ja lopussa kohti jälkimakua sivaltavaa greippisyyttä. Vaalea mallaspuoli ei turhaksi tielle nouse ja humalakirjo saakin temmeltää kaikessa raikkaudessaan. Jonkinmoista tropiikin iloittelua silti aromipuolelle kaipailisin, sillä melko karhealta tuo suoraviivaisuus pitemmän päälle tuntuu. 

No, mutta kokonaisuutena toimiva paketti, jossa juotavuus on kohdillaan, häiriötekijöitä ei löydy ja raikkaus on viety tappiin.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti