torstai 24. tammikuuta 2019

Tornion Lapland Pilsner


Tornion Lapland Pilsner
Gluteenittomuus on noussut olutmaailmassakin kansan huulille ja valikoima tuntuu viimeisen vuoden aikana laajentuneen suht mukavaa tahtia. Myös Tornion Panimo kantaa korsia tähän kekoon ja nyt käsittelyssä oleva Lapland Pilsner on hyvinkin suunmukainen ja kokonaisuutena toimiva lisä kasvavaan valikoimaan.

Lapland Pilsner ei sinällään mikään uusi tuote ole, sillä se pohjautuu vahvasti aiemminkin tarjolla olleen Czech Style Pilsnerin reseptiikkaan. David Mášan kehuja keränneen Pilsin vahvuus on samalla nostettu paremmin toimivalle tasolle ja olut liittyy nimimuutoksen myötä panimon ”mestarisarjaan” eli osaksi vierailevien panimomestareiden kanssa loihdittua Lapland-olutsarjaa. 

Oman tölkkini sain maistoon panimolta, mutta aika hyvin tätä näkyy jo isommissa marketeissa tarjolla olevan. Pisteet näemmä pysyvät Czech Style Pilsnerin tasolla, vaikka lisävahvuutta sen runkoon aikanaan kaipailin. Nyt vahvuus on nostettu luotaisempiin lukemiin, mutta arvosanaan sillä ei näemmä ole vaikutusta. Hyvin maistuu edelleen, mikä on pääasia.

Tornion Lapland Pilsner
Kirkas, vaaleankeltainen ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on aika eleetön, selkeään pilstyyliin etenevä eli raikas ja tuoreen ruohoinen. Mallaspeti on vaalea ja kepeälinjainen, taustalta löytyy kevyttä voita.

Maku on toimiva, mukavasti törpöteltävä monikäyttöolut, jossa on riittävästi (muttei liikaa) makua. Aika raikas, sopivan rapea ja tyylinmukainen. Tuore ruoho, vaalea ja harmiton mallaspuoli yhdistettynä pitkänä jatkuvaan, purevaan jälkimakuun. Toimiva kokonaisuus.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti