torstai 31. tammikuuta 2019

Lidl Perlenbacher IPA Non-Alcoholic

Lidl Perlenbacher IPA Non-Alcoholic

Alkoholitonta IPAa Lidlistä? Nyt sekin päivä on sitten koittanut. Raikkaan näköinen vaaleansininen etiketti ei mainitse valmistajaa etusivullaan, takapuoli kertoo sen kuuluvan Perlenbacher-tuotemerkkien joukkoon. Olut lienee siis valmistetun Frankfurter Brauhausilla, kuten Lidlistä tutut Perlnebacher-lagerit yms. Oluen vahvuudeksi kerrotaan seikkaperäisetsi <0,5% eli vähintäänkin lähes holittomasta tuotteesta on kyse. Hintakin jäi alle ykköseuron, joten pitihän tuo testiin ottaa. Sen virallisempi nimi näkyy internetissä olevan muotoa Perlenbacher IPA Alkohol Frei, mutta mennään me nyt tällä etiketin esittelemällä versiolla.

Päivän nippelitietona kerrottakoon, ettei Frankfurter Brauhaus nimiyhteydestä huolimatta sijaitse lähelläkään bisneskaupunki Frankfurtia, vaan pienemmässä Frankfurt an der Oder -kylässä Puolan rajan välittömässä läheisyydessä. Panimolta on itseasiassa vain muutaman kivenheiton matka rajajoki Oderiin... Suurista kaupungeista läheisimmät ovat Berliini, Dresden ja Puolan Poznan.

Olut on hintaansa nähden varsin hyvä. Holittomista oluista tuttu ”ylimääräinen” makeus on toki vahvana läsnä, mutta sen hunajainen pääpiirre toimii hedelmäisemmän humaloinnin kanssa yllättävän hyvin. Kylmänähän tämä tietty juoda kannattaa, eikä sen pidempää lasissa seisottamista ehkä voi suositella. Alla vielä vähän tarkempaa kirjailua oluen ääreltä.

Lidl Perlenbacher IPA Non-Alcoholic
Vaaleahkon keltainen, aika runsaan ja hyvin riittoisan vaahdon nostava olut. Tuoksussa hedelmää, sitrusta ja hunajaista makeutta. Ihan hyvä, aika makea kylläkin.

Makukin on hyvä, etenkin kun puhutaan alle euron pullosta. Aika makea edelleen, semmoista hunajavoideltua paahtoleipää muistuttavalla tapaa. Se pelaa yllättävän hyvin yhteen humalan hedelmäisyyden ja sitruksen kanssa. Lopusta löytyy kohtalaista katkeroakin, mutta jälkimaku on taas jo aika makea. Siltikin: yllättävän hyvä ja ostanen tähän hintaan toistekin.

Pisteet: 25/50

4 kommenttia:

 1. Kerrankin IPA, joka sopii myös meille naisenmielisille! Humalointi poistaa alkoholittomien keskisynnin eli metallisuuden mausta hienosti, alkoholittomuus taasen auttaa seisokkiin, vaimo kun haluaa petiin mennessään sekaisin jo tuosta 0.5%!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Ei olekaan hetkeen tullut maistettua taas. Alkaa olemaan holittomissakin valikoimaa sen verran kivasti, että osa jo unohtuukin matkalla :)

   Poista
 3. Maku sitä, mitä IPAlta haluan ja kyllä tätä meneekin, eikä ole hinnalla pilattu. Plussaa vielä kun on pullossa.

  VastaaPoista