tiistai 8. tammikuuta 2019

Sori x Borg x Tanker Window Weather

Sori x Borg x Tanker Window Weather
Ikkunasta ulos katsahdan ja jotain nään. Ookko se sää?

Kartanon valoaukoista avautuva talvimaisema voi toisinaan sisältää kuvajaistaan raakamaisemman totuuden. Kylmä viima tunkeutuu ulos uskaltautuvan luihin ja ytimiin pakkasen kiristellessä ihon pintaa lailla perkeleen. Salakavala pohjoistuuli muuttaa postikorttimaisen pakkaspäivän helposti taisteluksi kohmettumista vastaan. jolloin paras idea on vetäytyä sisätiloihin tuota kauneutta ihastelemaan. Pieni lisälämmike on näissä tilanteissa usein paikallaan.

Tupla-virolais-islantilais –hengessä valmistettu vastalääke ei suomalaistakaan vielä hankeen aja, vaikka se kuuluisa harmaa kivi voisi pakkasella hieman helpommin haljetakin. Lystikkäästi nimetty Window Weather toimii kuitenkin parhaiten sisätiloissa, jossa se tukevoittaa vällyjen rauhoittavaa tuntemusta ja vahvistaa hiljalleen loimuavan rakovalkean rentouttavaa vaikutusta.

Suomalaista ruista (40%) sisältävä ruisviini on valmistettu Sorilla yhdessä Tankerin ja islantilaisen Borgin väen kanssa. Tammitynnyreissä uinunut olut on maustettu Euroopan laitamilla kasvaneella kuminalla, jolla islantilaiset ovat perunaviinansakin (brennevin) tavanneet maustaa.
Brewed in collaboration with (Borg Brygghús & Tanker) people, who all understand the meaning of “window weather”. Whether it’s Estonia or Iceland, often the day appears pleasant from inside the house, but in reality it’s shockingly cold and windy at the outside. Stay inside and enjoy this warming, sweet and balanced rye wine.
Sori x Borg x Tanker Window Weather
Hidas ja hyvin niukkavaahtoinen olut kastuu lasiin punertavana, tummanruskeana ja vähäeleisenä. Tuoksu pehmyen maltainen, silti orastavaa luonteikkuutta henkivä. Rukiin läsnäolo on selvästi esillä, mutta rustiikkista rouheutta enemmän tarjolla on sen imeltyneempää ja syvälle lämmittävää puolta. Tynnyrivaikutusta, hentoa vaniljaa, lämpöä ja jopa punaviinimäistä punakkuutta.

Maku on hieno. Matalat hiilihapot tekevät oluesta entistä soljuvamman, mikä yhdessä lämmittävän olomuodon kanssa vie tunnelman juuri oikeaan suuntaan: kohti keskitalven kuun valaisemia pakkasöitä. Ruista limppuisen imeltyneessä, hieman paahtuneessa muodossa, kevyttä mausteisuutta ja jopa öljyiseksi liukuvaa suutuntumaa. Tammea, vaniljaa, yrttiä ja punertava marjaisuutta. 

Paahdettua karamellisuutta löytyy maun pyöristyksistä ja lopussa katkeron kanssa esiin tuleva yrttisyys lienee selkein vinkki kuminan käytöstä. On sitä maussa muuallakin, mutta niin hyvin muuhun kirjon sulautuen, ettei sitä tule lähdettyä edes etsimään.

Hidas, rukiinen ja rauhallinen talven lämmike.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti