maanantai 7. tammikuuta 2019

Omnipollo Mackaper

Omnipollo Mackaper
We love grains the subtle sensation of comfort that a good usage of grains render. This pale ale is built from equal parts malt, wheat and oats. Hopped profoundly with Mosaic and Galaxy hops, it aims to bring you a fruity yet layered experience.
Omnipollon oma verkkopuoti aloitti tositoimet joulun alla ja tottahan tuo piti jo ihan natseja turpaan teemoitetun Anniversary Covardin vuoksi testata. Mukaan mahtui myös hieman vaaleampia sävyjä, kuten tämä soinnukkaaseen etikettiin puettu Mackaper.

Oluen etiketti kertoo Mackaperin olevan Galaxylla kuivahumaloitua American Pale Alea. Taustatiedot paljastavat kuitenkin myös Mosaicia käytetyn. Mackaperin runko on rakennettu ohra- ja vehnämaltaiden sekä kaurahiutaleiden varaan, tiettävästi 1:1:1 suhteessa hyödynnettynä. 

Odotin makumaailmalta vähän muhevampaa tarjontaa juurikin tuon viljavaraston muodon vuoksi, mutta mukavan suoraviivainen pakettihan tämä loppuunsa oli. Ei siis ylettömästi hedelmäisen pyöreää ja mauiltaan sameaa NEIPAttelua, vaan vähän sitrussärmäisempää ja iskevämpää menoa. Aromia ja hedelmää toki löytyy, mutta syvimpään mehukeittoiluun ei kuitenkaan lähdetä. Tähän väliin ihan mukavaa ”vaihtelua”.

Olut on pantu De Proefbrouwerij'lla Belgiassa, joskin tästäkin näkyy myös "jenkkiversio" Crazy Mountaininkin tekemän olevan. Eurokamaa kuitenkin lasiin ja jenkkipainotusta kehiin King Teen muodossa. Sopivan makaaberia...

Omnipollo Mackaper
Vaalea, samean utuinen ja valkeavaahtoinen olut. Raikas tuoksu on sitrushedelmäinen, vaalean trooppinen ja hieman makeankin hedelmäinen.

Maku on kuivempi ja napakampi, edelleen raikas sekä sitrusta päävärinään kantava. Napakahkosta lopustaan huolimatta todella helposti juotavaa, virkistävää ja vaaleita tropiikin sävyjä henkivä kokonaisuus. Makua voisi irrota enemmänkin, mutta tällainen suoraviivaisempi ja lopussa greippistä särmää tarjoava näkökulma toimii nyt kyllä hienosti.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti