maanantai 14. tammikuuta 2019

O/O Muscles

O/O Muscles
  • Tyyli: New England DIPA
  • Alk.%: 8,2
  • Panimo: O/O Brewing, Göteborg, Ruotsi
”Ohhoh! ” vai miten se nyt äännettiinkään. Ruotsalaisen O/O:n olutta on nyt kuitenkin Alkonkin valikoimissa, sillä tipattoman tammikuun olutteemaksi näkyy valikoituneen Imperial IPA. No oli siellä pari low ABV-keittoakin, mikä osuu enempi kuukauden teemaan ja nykytrendiin, mutta tällä kertaa mielenkiintoisimmat oluet löytyivät näiden vahvempien joukosta.

Muscles on 8,2-prosenttinen, sameita NEIPA-virtauksia henkivä humalapommi. Vahvuuteensa nähden olut on todella raikas ja virkistävän suoraviivainen, tarjoten samalla mukavaa tropiikin hedelmää ja moninaista sitrushedelmän anatomiaa. Toimiva paketti. Tyylimääritys jää tosin pohdituttamaan: onko se kuitenkaan NEIPA-kulttuuriin oikeuttavalla sameus+aromi-tasolla, vai ei? Aivan sama. Sinnepäin ja hienosti maistuen. Se riittää.

O/O Muscles
Kaunis, aprikoosisen oranssinen, valkeavaahtoinen. Tuoksussa sitrushedelmän eri osia, lähinnä kuorta, mutta mukana on myös marmeladimaista appelsiinisuuttakin. Passion, kevyt yrttisyys ja mango sointuvat hienosti yhteen taustalla.

Maku on aika kiva, odotettua suorempi ja tietyllä tapaa vaatimattomampi kuin odotin. Varmaotteinen, samalla odotuksia hillitympi kokonaisuus toimii kuitenkin hyvin, oikeastaan todella hyvin. Sitrusvärinää löytyy niin kuoren kuin hedelmälihankin voimin. Matkassa on myös kypsänlaista tropiikin hedelmäkeittoa ja hieman mallastakin, mutta kovin syväksi tai paksuksi tunnelmaa ei voi kuvata.

Kepeä ja aromikas, mikäli tämän vahvuisesta oluesta voi niin todeta. Well done!

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti