lauantai 3. elokuuta 2019

Salama Brewing Zephyr

Salama Brewing Zephyr
Espoolainen Salama ei ollut vielä Olutkellariin ehtinyt iskemään, joten tilaisuuteen piti tarttua heti sellaisen sattuessa. Hyvää pöhinää nostattanut, modernien tyylittelyiden virtaan hypännyt panimotuttavuus on vaikuttanut kuulopuheiden perusteella varsin pätevältä ja potentiaaliselta toimijalta, joten kohtaaminen Flindan hyllymetreillä oli mieluisa. Jotain kertonee sekin, että sain käsiini kaupan viimeisen kappaleen ko. tuotetta.

Zephyr on Vic Secretillä ja Citralla humaloitu 3,5-prosenttinen Micro IPA tai sameanlainen Session IPA. Miten sen nyt tahtoo tulkita. Rungosta löytyy ohramaltaiden lisäksi vehnää ja kauraa olomuodon ollessa varsin läpinäkymätön. Odotukset olivat kevyestä rungostaan huolimatta kohtalaisen korkealla, sillä kevyiden whiplashilaisten rinnalle on vähän tullut kaipailtua kotimaista verrokkia - ihan jo senkin vuoksi, että niitä voisi olettaa saavansa hieman helpommin haltuunsa täällä maakunnissakin. Zephyr tekeekin sen, mihin muut eivät ole vielä pystyneet. Erittäin osuva ja aromaattisuudellaan makuhermoa kutitteleva kokonaisuus, jollaisia näissä vahvuuksissa ihan liikaa meilläpäin ole nähty. Hienoa!
According to ancient Greeks, the Anemoi were wind gods who were associated with various seasons and weather conditions. Boreas was the strong north wind, violent in temper (something like a robust Imperial Stout). Notus was the south wind: warm but also the dreaded bringer of summer storms (think of a dangerously crushable DIPA). Eurus was the east wind and not really worth mentioning (pretty much like Lager). But then there was the west wind, Zephyrus, the bringer of spring and the most gentle wind of them all.
Salama Brewing Zephyr
Haaleahkonkeltainen, erittäin runsaasti vaahtoava ja sameaa tyylisuuntaa tunnustava olut. Tuoksu on raikas ja trooppisen aromaattinen. Hienoisen kevyt, mutta näihin vahvuuksiin yllättävän paljon antava. Herättää odotuksia... 

Maku toimii. Keveys on käännetty eduksi, jonka varassa varsin aromaattinen tropiikin tunnelma saa operoida ilman kompastuskiviä. Sitrushedelmät tahdittavat etenemistä mangon, ananaksen ja melonin tanssahdellessa sopuisasti niiden tahtiin. Aromirikas tunnelma on paikoin karheaa ja parfymaattisen iskevää, mikä toimii oluessa hyvin. Oivallinen kepeän linjan humalapommi. Näitä on kotimaiselta osastolta vähän kaipailtukin. 

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti