maanantai 19. elokuuta 2019

Moose On The Loose Appelsiison

Moose On The Loose Appelsiison
Moose On The Loosen Summer Moose Seriesiä täydentävä Appelsiison lähti mukaan Flindan hyllystä ja tuli korkattua heinäkuun viimeisen hellepäivän iltana. Mandarina Bavarialla humaloitu, mandariinilla ja appelsiinilla maustettu Saison tarjoileekin kesäisen hedelmäisen, sopivan twistatun belgielämyksen, jonka jälkimaku ehkä hieman kärkeväksi kääntyy.
Nyt laitettiin saisonin raikkaus uudelle levelille. Appelsiinillä ja mandariinilla maustettu saison on itsessään jo kesä. Terassi, aurinko ja saison – Aah…
Moose On The Loose Appelsiison
Kauniin keltainen ja vuolaan, valkean vaahdon nostava olut. Tuoksusta löytyy saisonhiivan vaalean pippurista belgimausteisuutta, sitrushedelmäisyyttä ja vaaleaa vehnämaltaisuutta. Tehostevärinä käytetyt mandariinit ja appelsiinit antavat hyvää, mutta riittävän epädominoivaa lisämehukkuutta sitruksen kaveriksi.

Maku on seikkailee tuoksua vapaammissa laajuuksissa. Hyvässä ja vähän pahassakin. Nenätuntuma oli nimittäin tasapainoisen ja selvälinjaisen oloinen, maku ottaa enemmän vapauksia.

Hiivan mausteisuus nousee esiin etenkin jälkimaun porteilla ja vehnävän vaalea runko paistattelee heinäkuisen hellepäivän illassa sopivan rungokkaana, muttei raskaana. Sitrusmaisuus jää appelsiinisen muhevuuden alle ja jälkimaku esittelee vähän hedelmän kitkerämpää puolta. Jälkimaku onkin vähän levoton ja kärkevä, vaikka tästä särmästä kyllä pidänkin. Se kuitenkin syö pohjaa sesoonviboilta - ei kokonaan tietenkään ja siinä mielessä twisti toimiikin aika hyvällä tasolla. Sopivasti, vähän näpäyttäen mutta perusluonteen silti pitkälle säilyttäen. Toimii kivasti, vaikkei puristit ehkä kovin innostuisikaan.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti