keskiviikko 7. elokuuta 2019

Northern Monk Glory

Northern Monk Glory
Northern Monkin triplatermein korostettu Glory on valmistettu vastapainoksi panimon jyhkeälle Death Imperial Stoutille, jonka sysimustaa ja jylhän näköistä tölkkiä olen itsekin verkkokauppojen hyllyillä hypistellyt. Kuten Death, myös Glory on kovin vahva tuotos ja IPA-tyypin olueksi vähän liiankin kanssa. Vahvuuden voi mausta tosiaan aistia, vaikka aika tasapainoinen suoritus tämä 10,5-prosenttiseksi IPAksi onkin. Olut on monien muiden viime aikoina esiteltyjen tuotteiden tapaan peräisin Pienen toukokuun erikoiseristä ja kulkeutui minulle näytteen muodossa.
The opposite of Death. A Triple IPA packed with pine notes and tropical fruit flavours, for people that prefer the light side.
Northern Monk Glory
Vaaleankeltainen, sameahko olut kauniilla ja todella runsaalla vaahdolla kruunattuna. Hedelmäinen tuoksu tarjoaa tropiikin kulmaa passionin ja kumppaneiden muodossa. Mukana on luonnollisesti myös sitrusperhettä, mäntyä ja appelsiinin raikkaampia puolta. Joukossa on myös jotain muuta. Ehkä jonkinlaista makeahkoa kukkaisuutta tai vastaavaa...

Maku on hyvä, mutta myös vahvuuttaan paljastava. Ananasta, passionia, sitruunaa ja greippiä. Maltaasta tulee pientä makeutta, humalasta irtoaa myös mäntyä. Jälkimaku on kohtalaisen katkera, hivenen makea ja yrttinenkin. Vahvuus tuntuu lämpönä ja jotain kukkamaistakin menoa tuntuu mukana olevan. Suht tasapainoinen suoritus vahvuuteen nähden, vaikkei omaksi suosikiksi ehkä nousekaan. Turhan vahva ollakseen loistava, eikä tuo alkoholin määrä jää missään vaiheessa huomaamatta, vaikkei varsinaisesti maistukaan. Siinä suhteessa toki hyvin suoriuduttu.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti