keskiviikko 14. elokuuta 2019

Sori & Horus Osprey's Baltic Adventure

Sori & Horus Osprey's Baltic Adventure
Alkon uutuudet eivät ole kesälläkään oikein jaksaneet sytytellä, vaikka aika nimivahvojakin panimoita on listoille taas vaihteeksi saatu. Collective Artsin taannoiset ”uutuudet” paljastuivat jo hyllyyn lyötäessä lähes puoli vuotta sitten purkitetuiksi ja Uiltjeissakin on ollut kovaa antikliimaksin tuntua, kun pikkupränttiä on tölkitysmerkintöjen kohdalta silmäillyt. Se jos mikä on omiaan karsimaan ostoinnostusta muultakin humaloidumman pään uutuustarjonnalta, kun hintakin pyörii järjestään siellä seitsemän euron korvilla per tuote.

Sorilaisten vastahyllytetty uutuus sen sijaan sai vetämään ostohousut jalkaan, vaikkei sekään aivan pakastavedetyn tuore enää olekaan. Toukokuussa julkistettu jenkkiyhteistyön hedelmä kuitenkin herätti kiinnostuksen ja sai myös vakuutuksen toimivuudelleen Sorin harrastajien kanssa käymästä FB-keskustelusta. Ostin siis mainoksen, enkä joutunut pettymään. Täytyy vain taas ihmetellä Alkon valikoimiin johtavan tien kivikkoisuutta.

Jenkkiläisen Horusin oluita ei ole aiemmin lasiin kaatunutkaan. Panimo on keikkuu Untappd-näkemyksissä erittäin korkeilla sijoituksilla ja sillä on kollabotaustaa sorilaisten ohella myös sellaisten toimijoiden kanssa kuin Bottle Logic, Other Half, J. Wakefield, Modern Times, Mikkeller, Evil Twin ja äskettäin Pienen maahantuottama Finback.

Yhteistyöolut perustuu Horusin Osprey’s Fresh Catch White IPAn reseptiikkaan. Se on humaloitu rentokätisesti (TDH) Citran ja Mosaicin voimin ja käytetty belgi- ja NE-hiivakantojen jalolla mikstuuralla. Alkuperäisversion humalistosta olisi löytynyt myös Simcoeta, jota tästä balttinäkemysestä ei löydy, jjoten täysin samasta oluesta ei ainakaan sen perusteella ole kyse. Eroja löytynee varmasti tekopaikan lisäksi muitakin.  

Sori & Horus Osprey's Baltic Adventure
Vaaleankeltainen, utuinen ja valkeavaahtoinen olut. Aromaattinen tuoksu tarjoilee monipuolista, vaaleasävyistä hedelmää, sitrusta, sen kuorta ja kevyttä witmäistäkin otetta. Todella hyvä ja raikas.

Maku on tuoksuakin iskevämpi. Runsasta trooppista hedelmää, kevyttä belgimausteisuutta sekä sitrushedelmiä. Etenkin niiden kuorta. Lopetus on aika napakka, hivenen greippinenkin. Ei makeutta, hyvin kuiva. Raikas, aromirikas ja iskevä. Erinomainen olut. 

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti