sunnuntai 11. elokuuta 2019

Mikkeller Baghaven I Found My Thrill

Mikkeller Baghaven I Found My Thrill
Talven varalle pakastettu mustikkasaalis saavutti yllättävänkin vaivattomasti sille asetetun tavoiterajan, joten urakkaa oli hyvä juhlistaa asiaankuuluvan arvojuoman voimin. Granadillan tavoin Pienen näytepaketista löytynyt Mikkeller Baghavenin I Found My Thrill on ”tanskalainen wild ale”. Se on saanut kypsyä 30:n kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen paikallisin luomumustikoin aateloimista. Liekö muuten sama runko kuin Granadillassakin? Mene ja tiedä, pääasia että toimii.

Varsin erinomainen ja marjantäyteinen juhlajuoma hitaaseen nautiskeluun.
I Found My Thrill: A Danish Wild Ale base was aged for 30 months in a French Oak Foeder and then aged on fresh locally grown blueberries. I Found My Thrill exhibits lots of bright acidity, and mild herbal and floral fruity blueberry notes. This Danish Wild Ale is rounded out by a solid oak backbone brought from the extensive aging in a French Oak Foeder.
Mikkeller Baghaven I Found My Thrill
Punaisen marjaisa, melko kaunis olut. Mieto tuoksu antaa nenään tammea, kevyttä brettaa ja syvän punertavaa marjaisuutta - mustikaksikin sen voisi tunnistaa, mutta mukana kulkeva kevyt kirpeys vähän hämää.

Maku on selkeämpi ja oikeinkin maistuva. Sopivan hapan, suht runsaan mustikkainen ja tynnyrin kaikua vahvana kantava olut. Taustalta löytyy myös tallia, mikä oikeastaan on aika olennainen osa oluen hienoutta. Todella hyvää ja arvokkaan ylevää.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti