tiistai 13. elokuuta 2019

Kimito Brewing x Kolme Pukkia Silta

Kimito Brewing x Kolme Pukkia Silta

Viime viikko sai humalaisen lopetuksen varsin tuoreena helmeilleen näytelähetyksen muodossa. Elokuun ensimmäisenä maanantaina pullotettu Kolmen Pukin ja Kimito Brewingin Silta-olut tarjoili tuoretta ja mukavan purevaa NZ menoa Wai-ti- ja Rakau -humalten voimin. Olut on tulossa myöhemmin myös Alkon valikoimiin, joten saatavuus ei rajoitu vain ravintola- ja näytepakkausjakeluun.

Cosmic Comic Cafen väen Kolme Pukkia -kokoonpano on tätä nykyä myös Kimiton sivutoimini, joten en ole varma onko termi ”kollaboraatio-olut” kuinka relevantti tässä kohtaa. Kolme Pukkia on saamani selvennyksen mukaan brändi brändin sisällä ja tämä taitaakin olla ensimmäinen maistamani pukkiolut, vaikka niitä on Kimitonkin kanssa jo jokunen ennestäänkin keitelty. Toimivaa tavaraa ja tuoreus on lähes käsinkosketeltavaa.

Etiketissä on mielestäni hieman Islay-saarten tislaamotyyppistä maisemaa ja tunnelmaa. Mieltä lämmittää myös mielikuva perinteisestä iltasadusta, joka tulee mieleen nimikuviota mutustellessa.

Kimito Brewing x Kolme Pukkia Silta
Kimito Brewing x Kolme Pukkia Silta
Tummahkonkeltainen, valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on runsas ja trooppisen hedelmäinen. Sitrusta, mangoa, kiiviä, ananasta, persikkaa, aprikoosia...

Maku puraisee mukavasti ja tarjoaa tuoksua enemmän sitrushedelmäistä särmää. Trooppinen hedelmäisyys on edelleen voimissaan, tunnelma henkii tuoreutta eikä virheaskeleita oteta. Makeutta ei juurikaan löydy eli mukavan kuivaksi tunnelma on vedetty. Se toimii napakan katkeron kanssa hienosti.

No okei, aivan alussa on hivenen makeaa hedelmäisyyttä, joka tuo mukanaan myös pientä epätasapainoisuutta. Liekö vastapullotetun oluen lopullista suunnan hakemista. Isoa lovea tuo ei kokonaisuuteen kuitenkaan tee. Lopusta löytyy myös kevyttä yrttisyyttä ja kyllähän tässä hienon IPAn äärellä ollaan. Katkeruutta, hedelmäisyyttä ilman ylimääräistä makeutta. Alun kevyt haparointi on muisto vain ja tämän äärellä on hyvä olla tyytyväinen.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti