perjantai 2. elokuuta 2019

Offshoot Relax [It’s Just a Hazy IPA]

Offshoot Relax [It’s Just a Hazy IPA]
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 6,8
  • Panimo: Offshoot Beer Co., Placentia, Kalifornia, USA
  • Pantu: The Bruery, Placentia, Kalifornia, USA
Kaliforniasta ponnistava Offshoot-brändi on erinäisten tynnyrikypsytettyjen oluiden valmistamiseen keskittyneen Brueryn melko tuore aluevaltaus. Tätä nykyähän tuo ”alkuperäinen” The Bruery keskittyy kehuttujen, haluttujen ja suurta arvostusta nauttivien tynnyrikypsytettyjen oluiden valmistamiseen, kun sen Anaheimiin jotain vuosia sitten pystetty Bruery Terreux -paja keskittyy erinäisten suorien tehtailuun.

Vuonna 2017 käynnistetty Offshoot-projekti  taas valtaa alaa humaloidumpien oluiden maailmasta. Se onkin keskittynyt käytännössä yksinomaan aromirikkaiden humalapommien valmistamiseen ja tuuttaa markkinoille trendien aallonharjalle nousevaa diipadaapaa. 

Jo kärsityn kesälomani avannut Relax on alkujaan suoraan panimolta rajatusti myytyihin kertaeriin keskittyneen olutbrändin ensimmäinen jatkuvaan tuotantoon päässyt resepti, mikä maistokokemuksen myötä ei vaikuta lainkaan huonolta ratkaisulta. On näes erittäin maistuvaa NEIPAa. Sen valmistuksessa on käytetty ohramaltaiden lisäksi kaurahiutaleita ja humalointi on hoidettu Citran, Amarillon, Centennialin sekä Simcoen voimin. Vahvuutta kerty 6,8% ja katkerolukemat nousevat 50 IBUun.
Relax is the perfect name for this hazy IPA because it’s impossible not to when you’re drinking it. We use a combination of fruit-forward hops like Citra and Amarillo along with Centennial and Simcoe, to impart fruity, tropical and citrus notes, and London 3 yeast to give it that soft, round mouthfeel. No bitterness, no pucker. Just a smooth IPA that drinks like a breeze.
Offshoot Relax [It’s Just a Hazy IPA]
Hyvin tuoremehumainen eli samea ja hedelmäisen keltainen olut valkealla vaahdolla. Kuin tuorepuristettua aamiaismehua eli ei semmoista usein NEIPOissa nähtävää haaleutta mukana.

Mehukas on tuoksukin. Ja raikas. Hyvin raikas. Ja hedelmäinen. Mehukkaan hedelmäinen. Sitrusta, joo, mutta myös hyvä lataus passion-mango-ananasmehua, vesimelonia ja aprikoosia. Paikoin tunnelma kohoaa vähän karhean parfymaattiseksikin.

Maku on ihana. Mangovyöry täyttää suun tuoden mukanaan tuoretta sitruunankuorisuutta, greippimehua, aprikoosia ja ananasta. Jälkipuolisko kääntyy yltiöaromaattiseksi, hivenen yrttistäkin särmääkin saavaksi, humalan poltetta väläyttekeväksi sekä suloisen pitkäkestoiseksi. Havuakin on, väittäisin. Todella mehukas, aromaattinen mutta lopussa kivasti kulmikkuuttakin tarjoava olut. Hyvää jatkoa kesälle.

Pisteet: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti