sunnuntai 25. elokuuta 2019

De Ranke Saison De Dottignies

De Ranke Saison De Dottignies

De Ranken perusvarma Saison De Dottignes on yksi pari vuotta voimassa olleen kaupparajan ”voitonmerkeistä” eli muutoksen myötä maitokauppojen hyllyihin vapautunut laatuolut. Oluthan on harrastajille varmasti jo hyvin tuttu ja se löytyy nykyisin myös Alkon valikoimista. Saisonina se ei ehkä se eniten ihannoimani ole, mutta pätevää belgitunnelmaa alusta loppuun tarjoileva ja laadukas esimerkki belgialaisesta oluenvalmistustaidosta se siitä huolimatta on.

Challengerilla, Brewers Goldilla, Hallertau Mittelfrühilla ja Styrian Goldingilla humaloitu (45 IBU) Saison löytyy useammankin ruokakaupan valikoimista joko 0,33- tai 0,75-litraisessa muodossa. Etenkin tuo suurempi pullokoko oli mieluisa näky Seppälän Citymarketissa, sillä sen hinta oli viitisen euroa Alkon pyyntiä alhaisempi. Arvio on kuitenkin raapusteltu tästä pikkupullosta, isompi humahti laseihin sosiaalisen tilanteen mahdollistamana, missä tottignöössi pääseekin hyvin oikeuksiinsa.

De Ranke Saison De Dottignies
Samea, tummuvan keltainen olut valkealla ja hitaasti laskevalla vaahdolla. Tuoksu toimii. Sitrusta, mausteisuutta, vaaleaa maltaisuutta ja kukkaisuutta. Melko solidi tunnelma, ei siis lajin pirskahtelevimmasta päästä.

Maku antaa enemmän. Melko tuhtia sesoonia se silti on. Enpäs muistanutkaan. Saisonhiiva ja sen kantama mausteisuus on varsin vahvana esillä. Vaalean maltaisuuden varaan rakentuu melko greippinen, kevyemmän hedelmäinen ja napakasti pureva makukokemus. Loppuun nousee mukavaa kukkaisuutta ja yrtin vartta, jotka sointuvat yhteen mukana kulkevan greipin ja valkopippurisen mausteisuuden kanssa. Vahvaa belgitunnelmaa. Toimii.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti