sunnuntai 4. elokuuta 2019

Mikkeller Oregon Fruit Series: Berliner Weisse Strawberry & Coffee

Mikkeller Oregon Fruit Series: Berliner Weisse Strawberry & Coffee
Mikkellerin marja- ja hedelmäsarjan kahvi-mansikka -berliineri oli ennakkoon se olut, jota halusin Pienen erikoiserästä viimeiseen asti vältellä. Happamuutta, kahvia ja mansikkaa? Minkä hemmetin takia? Jo kahden viimeisen sekoittaminen keskenään on suurta syntiä ja hienojen raaka-aineiden haaskuuta – vähän kuin suklaa ja marjat keskenään.

3,7-prosenttinen, kieltämättä hauskan ulkokuoren omaava olut pääsi kuitenkin yllättämään pessimistisesti lähestyneen blogistin. Ei tämä tietty suosikkieni joukkoon nouse, mutta se on pakko myöntää, että tämän oluen teossa on onnistuttu likipitäen täydellisesti, kun pitää lähtökohdat mielessään.

Oluen marjat on poimittu Oregon Fruitin tiluksilta ja huippulaatuinen Kieni-kahvi on paahdettu tanskalaisen Coffee Collectiven toimesta.

Mikkeller Oregon Fruit Series: Berliner Weisse Strawberry & Coffee
Marjamehuisan punakka, vaaleanpunaisen vaahdon nostava olut. Tuoksussa lähinnä kevyttä happamuutta sekä runsaampaa, rouhittua vadelmaa. Ei niinkään mansikkaa. Taustalta nousee kevyttä kahvin aromia, vähän samaan hentoon tapaan kuin reppuun pakatusta retkitermarista - ei kovin voimakasta, mutta selvästi kahvipaussista muistuttavasti kumminkin.

Maku on aika jees. Odotuksiin nähden varsin hyvä, mutta käyttökohteiltaan hyvin kapea. Kahvi ja kirpeähkön hapan mansikkaisuus sointuvat aika hyvin yhteen ja ovat voimakkuudeltaan aika tasapäisiä. Toimivuus nojaa suht pehmeään suutuntumaan sekä marjaisan raikkaaseen tunnelmaan. Jälkimaku on enemmälti vadelmaa esiintuova, mikä sekin nostaa osakkeita. Ei silti meikäläisen puuroa, mutta ihan mielenkiintoinen kokeilu, joka on spekseihin sidottuna viimeistelty erittäin onnistuneesti.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti