torstai 29. elokuuta 2019

Mikkeller Beer Geek Vanilla Maple Cocoa

Mikkeller Beer Geek Vanilla Maple Cocoa
Mikkellerinkin tuhdin paahteiset maut osuvat hyvällä prosentilla makuhermoon, etenkin jos läpikäydään sitä ei-niin-kamalasti-tai-lainkaan-maustettua peruslinjaa. Nyt lasiin kaatunut, Pienen väeltä näytteenä saatu, olutkeekki-sarjaa täydentävä Vanilla Maple Cocoa omaa sitä maustekirjon toimivampaa päätä eli kahvia, kaakaopapuja ja vaniljaa. Mukaan on kuitenkin lorauteltu myös vaahterasiirappia, mikä itselle yleensä hieman tökkii – se on paitsi kamalan imelää, myös turhan tiivistynyttä ja intensiivistä tahmeutta mukaan tuova elementti. Paahdepommeissa sen läsnäolo tuo mieleen imelletyn mökkisaunan nokisuuden, johon on sekoitettu kiukaalle heitetyn oluen aromia ja saunavihdan makua.

Olut on pantu tällä kertaa De Proefin sijasta Lervigillä ja onhan se ylimääräistä makeutta lukuunottamatta hyvin jämäkkä ja toimivakin kokonaisuus. Puolilitrainen pakkauskoko asettaa tosin pieniä haasteita paitsi syvän makumaailman, myös vahvuuden (13%) puolesta. Runkoa on täydennetty myös kauralla ja laktoosilla eli tömäkkää tavaraa on.

Mikkeller Beer Geek Vanilla Maple Cocoa
Sysimusta, tervaisen paksuna ja hitaana kaatuva olut rusehtavalla vaahdolla. Tahmeaa on, sen näkee heti. Tuoksussa kaakaota, vahvaa ja intensiivistä paahteisuutta, vaniljaa ja paahtunutta siirappisuutta, johon puukiukaan tiivistynyt nokisuus yhdistyy eli vaahterasiirappia. Melko imelä, syvä ja runsas.

Maku toistaa tuoksua, ehkä jopa astetta vahvempana. Vaahterasiirappi on läsnä etenkin jälkimaussa ja tekee siitä todella tahmean ja tiiviin imeltyneen. Too much, minulle ainakin. Alusta löytyy kahvia, suklaata ja muuta tummasävyistä, mikä omaan makuun hyvin osuukin. Vahvuus peittyy makujen alle hyvin, eikä karheahko makeuskaan kunnioitusta kamalasti lannista. Jyhkeä ja muhkea, kuten pitääkin olla. Vaahterasiirapin olisi kuitenkin voinut jäädä väliin. Tai ainakin vähemmälle. Tosi jees kumminkin.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti