keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Honkavuoren Emigrantti American Strong Ale

Honkavuoren Emigrantti American Strong Ale

Honkavuoren olutlähteen ryhkkäämpää päätä edustavaa Emigranttia on tullut hypisteltyä Alkon valikoimissa jo useamman kerran. Nyt se sitten lähti ihan oikeasti mukaankin ja pääsi osaksi meneillään olevaa, kotimaispainotteista olutarviokimaraa.

Emigrantti on jenkkityylinen Strong Ale, jonka vitamiinipitoisuus on jätetty aika maltilliseksi. 7,7-prosenttia kuulostaa aavistuksen varovaiselta, syvintä runsautta mielikuvissa poiskarsivalta päätökseltä ja vähän lisäpontta tuntuman puolelle olisin lopulta kaivannutkin. Makua oluessa sen sijaan riittää mukavasti ja sävymaailma miellyttää makunystyröitä. Ei se runkokaan lopulta mahdottoman ohkainen ole ja huuletkin tahmataan asiaankuuluvalla tavalla. Pientä ryhtiä kuitenkin taustalle toivoisin.
Toive paremmasta elämästä, hyvät työnäkymät ja vapaammat olot siintivät monen lähtijän unelmissa, kun Suomesta lähdettiin Amerikkaan 1800-luvun lopulla. Honkavuoren Emigrantti American strong ale antaa nautiskelijalleen mahdollisuuden pohtia siirtolaisuuden historiaa voimakkaan makuelämyksen äärellä.
Honkavuoren Emigrantti American Strong Ale
Punakka, tummahkonruskea, kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on hyvä. Kuivakakkua, rusinaa, kuivahedelmiä, tummaa toffeeta, kinuskia. Ei mahdottoman syvä, mutta runsaalta vaikuttaa.

Maku on syvempi. Kinuskinen leivosmaisuus, hivenen paahdettu toffee, rusinat ja kypsät kuivaluumut petaavat hyvät olosuhteet kokonaisuudelle. Vastapainoa saadaan yrttisyyden, mausteisuuden ja pähkinän puolelta. Lopussa on kohtalaisen napakkaa sitrusgreippistä purentaakin. Huulet tahmaantuvat, mutta pyöreyttä voisi toivoa lisääkin. Alkoholi on piilossa, lähinnä lämmittelee taustalla. Kokonaisuutena varsin kurantti, hitaasti nautittava olut, joka ehkä vaatisi lisärunsautta makujensa taakse.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti