tiistai 14. huhtikuuta 2020

Salama Brewing Equilibrium

Salama Brewing Equilibrium
Salaman tuotteita saa tätänykyä Jyväskylästäkin, kiitos Palokan Citymarketin panimo-osaston. Kipaisin joku aika sitten mukaani panimon mielenkiintoisen, Sabrolla humaloidun New England Pale Alen, Equilibriumin. NEPAssahan ei tyylinä suomalaispanimonkaan kohdalla mitään erityistä enää ole, mutta salamalaisen makumaailma on ainakin omaan suuhun trendikkäästä valtavirrasta poikkeava.

Aromaattinen. Kyllä. Hedelmäinen. Sitäkin. Eli perusteesit kuulostavat hyvin tutuilta, mutta Sabron ominaismaku tai -aromi lähestyy asioita hieman eri kantilta kuin citrat ja kumppanit. Netistä löytyi tämmöinen, kovin osuva kuvaus siitä, mitä Sabro-tuleman pitää:

It is described as an intensely unique hop, notable for its complexity of fruity and citrus flavors, including distinct tangerine, coconut, tropical fruit, and stone fruit flavors, with hints of cedar, mint, and cream.

Litanja olisi pitänyt itsekin lukea etukäteen. Tuijakasvinen havuisuus lieni jälkiviisaana tuota luvattua setrisyyttä, kookoksen smoothin aromin takaa kyllä löysinkin, vaikka aikana aistejani epäilinkin. Ja vieläpä pidin sen läsnäolosta, mistä yllätyin. Muutoinkin hyvin trooppinen kokonaisuus, jossa sitrushedelmäkirjo ei aivan sitä perinteistä kavalkadia esittele. Todella hyvää!

Salama Brewing Equilibrium
Jännän värinen, hieman punertavaa hedelmäisyyttä henkivä, vaaleanlaisenkeltainen ja sameahko olut nätillä vaahdolla. 

Tuoksu on hurmaava. Se on hyvin linjasta poikkeavan hedelmäinen - mehukkaan mandariinin, muhevan passionin ja kypsän aprikoosin liitto, joka kaikesta odotusarvosta huolimatta karttaa latteaa makeutta ja kypsyyden raskautta. Ja on silti trooppisen makeakin. Sitrusta toki, vähän vesimeloniakin. Ja jostain nousee hieman vaniljaistakin kaikua. Hyvin, hyvin etäisesti. Havujakin on, mutta mieleen tulee semmoinen pihassammekin seisovan tuijakasvin nirhaantumasta nouseva aromi ennemmin kuin perusmännyn tuoreus.

Maku myötäilee tuoksua. Mandariinia sekä kypsänä hedelmänä että raastettuna kuorena, aprikoosia, paraguayosia ja passionia. Sitruunaakin on raastettuna kuorena, vesimelonista löytyy se vastaleikattu tuoksuaromi ja taustalla on jotain kevyen kookoksen tai vaniljan tuntua.

Sanoilla tämä on hankala erottuvaksi kuvailla, mutta hyvinkin erilainen hedelmäkirjo tästä tuntuu kuitenkin löytyvän verrattuna kauppojen muihin sameus-IPOihin. Olomuoto on hyvin aromaattinen, rungoltaan kevyt ja lopetukseltaan hieman greippisemmän pureva, tuijapensaisen raikas. Näppärä esitys.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti