sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Garage x Soma Five

Garage x Soma Five
Barcelonalainen Garage Beer Co. lieni ensimmäinen modernin linjan espanjalaistoimija, jonka oluisiin pääsin tutustumaan. Mainiolla otteella asiaansa ajava panimo ihastutti het alkuunsa ja nyt on aika juhlistaa karaakkilaisten viisivuotista taivalta sen kunniaksi valmistetun oluen voimin. Käsi-etiketöidyn oluen nimi on asiaankuuluvasta ”Five” ja sen valmistukseen on saatu apuja Gironassa toimivan Soma Brewing Co.:n väeltä.

4,4-prosenttinen Session IPA saatiin tarjolle myös Suomeen ja sitä myöten Lahden konsulttikaappeihin. Lähestyin tuotetta ostoskorini kanssa kohtalaisen kovin odotuksin ja vaikkei olut lopulta järin spektaakkelimaiseksi noussutkaan, osoittautui se kuitenkin varsin hyvin panimon toimivan annin jatkajaksi. Ehkä vähän vaatimattomaksi sellaiseksi, mutta asiansa ajavaksi ja nautittavaksi yksilöksi kumminkin.

Five on humaloitu ”äänekkäällä” Amarillo-, Falconers Flight-, Citra-, Simcoe- ja Cascade-cocktaililla.

Garage x Soma Five
Suht samea, vaaleankeltainen olut valkealla, aluksi runsaalla, lopuksi hupenevalla ja isokuplaisella vaahdolla. Tuoksu on keskirunsas, trooppisen hedelmäinen, hieman hedelmän makeuttakin antava, ananasta, mangoa ja aprikoosia sitruksen kaveriksi parittava. Varsin hyvä.

Maku on ihan jees. Hypen ja etenkin hinnan puolesta odotin kyllä paljon enemmän. Sitrusvetoinen, tuoksussa mainittuja hedelmiä kohtalaisen hyvin esittelevä, aavistuksen makeahkoa hedelmän mehukkuutta tarjoava kokonaisuus. Tuntuma on ehkä vähän veltto, vaikka aukottomalta sinällään vaikuttaakin. Juotavuus on sen sijaan huipussaan, vaikka lopussa sitrus tiivistyykin greippisemmäksi menoksi. Se ehkä pelastaakin päivän ja antaa oluelle kaivattua tarttumapintaa. Loppujen lopuksi varsin hyvä ja nautittava, muttei Garagen parasta antia.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti