tiistai 7. huhtikuuta 2020

Panimoyhtiö X Mara

Panimoyhtiö X Mara
  • Tyyli: Sour Ale
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä, Suomi
Kun kävin vuoden alkajaisiksi Panimoyhtiö X:n luona jutustelemassa panimon toiminnasta Scandinavian Brewer’s Review’n Suomi-numeroa varten, kerrottiin työn alla olevan useampiakin uutuustuotteita. Kevään myötä näistä onkin realisoitunut jo pari, vaikka kevään globaalit mullistukset ovat alalle omat lisähaasteensa asettanutkin.

Tein pari viikkoa sitten ennakkotilauksen panimon verkkokaupan kautta ja kotiutin pullollisen uutuuslinjaston punakkaa hapanolutta, Maraa. Mara on Ylä-Porkkalan tilan mansikka-raparperimehun ylijäämäaineksilla maustettu sour ale, jonka kerrotaan vievän mielikuvat aurinkoisin kesämökkitunnelmiin. Mansikka ei ehkä omaan makuun ole se suunmukaisin sourmauste, mutta aihe kiinnosti melko kovastikin, sillä Ylä-Porkkalan alkuperäistuote on yksi parhaista ja raikkaimmista kesäjuomista, mitä tiedän.

Maraa on ryyditety vehnämaltailla ja laktoosilla, mutta omaan suuhun niistä ei liiallista muhkeutta tai pyöreyttä muodostu, vaan aika raikkaissa tunnelmissa oluen äärellä edetään. Hyvä tuote, mutten minä mansikkaa normioloissa edelleenkään olueeni suuremmin halajaisi.

Panimoyhtiö X Mara
Punertavan oranssi, yllättävän vähäpunainen, silti marjaa henkivä. Vaahto on vähäistä. Tuoksu on mieto, mutta mansikan voi sieltä poimia helpostikin. Muutenkin mukavan mehuinen meininki, happamuutta ei nenään ilman syvää nuuhkaista saa.

Suussa se kuitenkin tuntuu. Ei liian hapanta, mutta poskissa kumminkin tuntuvaa. Mansikka ja raparperi löytyvät aika kivasti esille ja pelaavat hyvin myös hyvin yhteen. Raikasta, kuten uskalsin Ylä-Porkkalan mehun tuntien toivoakin. Olut hupenee lasista aika hyvää tahtia eli vaikuttaisi varsin suunmukaiselta kokonaisuudelta. Kesäisiä makuja pienellä happamuuden nipistyksellä.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti