sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

To Øl 45 Days Organic Pilsner

To Øl 45 Days Organic Pilsner
  • Tyyli: Pilsener
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: To Øl, Svinninge, Tanska

The slower the fermentation, the better a pilsner tastes. We took no risks and decided to ferment and mature our pilsner no less than 45 days. It would be a sin to rush it after all. Enjoy all the crisp complexity that belongs in the golden lager we all love, and enjoy it more knowing it was made only with the highest respect and admiration for the style.
Töllin luomupils tuli vastaan Prisman hyllyssä ja oli melkolailla ohittamaton paikka, kun huomasin sen kakkosella alkavan hintamerkinnän. Tölkkiä pyöritellessäni totesin myös, etten taida vielä olla maistanutkaan suht tuoreen, To Ølin oman To Øl City -panimon sisuksissa Svinningessä valmistettuja tuotteita, joten ostopäätös oli sitä myöten tuplasti sinetöity.

Aika tuorettakin vielä, purkituspäivä on merkattu aivan helmikuun lopulle (arvio tehty huhtikuun alussa). Lähempiä speksejä oluesta en oikein lyötänyt, mitä nyt panimo kehuu kypsytelleensä olutta kaikessa rauhassa ilman turhanaikaista purkituksen kiirettä. Siitäpä juontaa juurensa oluen kypsytyspäivien määrään viittaava nimikin. No, lopputulema on perusmaistuva, aika runsasmakuinen ja napakka Pils, josta ehkä kaiken runsauden vuoksi puuttuu se oluttyylin suurin raikkaus. Ei pöllömpi esitys kuitenkaan ja hintakin on varsin kelvollinen.

To Øl 45 Days Organic Pilsner
Hyvin vaaleankeltainen, kauniin vaahdon nostava olut. Oikein mallikas ilmestys. Tuoksu on vaaleanmaltainen, olkinen ja yrttisen ruohoinen. Vähän peruslagermaista vibaakin on...

Maku on hyvä, syvän ruohoinen, yrttisen kärkäs ja tuore. Alla lepää vaalea, olkinen mutta myös hieman makeuttakin ehkä sisältävä runko. Makumaailma on ”Pilsiksi varsin tuhti ja yltäkylläinen” eli aivan kepeimpään raikkauteen ei ylletä, mutta rapeutta ja puskevaa vehreyttä löytyy hyvin vastapainoksi. Edelleen löytyy peruslagermaista henkäystä, mikä ei sinällään pilssissäkään suuri ihme ole.

Ryhdikästä rummutusta. Tuhtimakuinen Pils, jos niin sopii muotoilla.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti