torstai 2. huhtikuuta 2020

Maku x Amorphis Legacy of the 1000 Lakes – Beer From the North Side

Maku x Amorphis Legacy of the 1000 Lakes – Beer From the North Side
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi
Maku Brewing laitteli pienen näytepuntin uudesta Amorphis-yhteistyötuotoksestaan. Tuhansien järvien perintö on tuusulalaisten ja hevipumpun jo viisivuotisen yhteistyön kolmas oluellinen ilmentymä. Tällä kertaa olut esittelee helposti lähestyttävää, varsin sessioitavaa Pale Ale -tekemistä, jonka myötä juhlistetaan Amorphiksen 30-vuotista taivalta. Musagenre on itselleni varsin etäinen, joten yhtyeen mittavan taipaleen pituus tuli yllätyksenä. Kunnioitettava lukema - siitä ei pääse mihinkään ja on ilman muuta oluen paikka.

Juhlavuoden aateloivaa maljaa on levitetty myös varsin laajaan jakeluun ja sitä tulee löytymään S-ryhmän kaupoista kautta maan. Myös Kesko saa siitä oman osansa, mutta ilmeisesti aivan jokaiseen kauppaan sitä ei K-puolella saada. Ravintolajakelu lienee mittavilta osin pannassa vallitsevan tilanteen vuoksi.

Itse olut on tosiaan sitä mitä se lupaakin: raikas, mukavasti humaloitu ja helposti tutustumaan päästävä Pale Ale. ”Makutyyppinen perus-APA” oli sanapari, joka mieleeni ensimmäisenä nousi, eli tasapainoa ja vakautta löytyy suhteellisen runsasta makua vasten. Toimii hyvin musagenren ulkopuolellakin.

Maku x Amorphis Legacy of the 1000 Lakes – Beer From the North Side
Oranssihtavan keltainen, hitusen utuinen ja vaaleavaahtoinen olut. Keskirunsas tuoksu tarjoaa sitrusta ja kevyttä hedelmäisyyttä.

Maku on runsaampi ja toimivaa APA-menoa tasapainoisessa paketissa esittelevä. Hedelmäpuoli on sitrussävyinen, osin kypsän sellainen ja lopussa myös hieman greippinen sekä yrttinen. Mallastakin on, muttei turhalti. Toimiva kokonaisuus, tuttuun Maku-tyyliin.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti