torstai 9. huhtikuuta 2020

Panimoyhtiö X Rye Patch Black IPA

Panimoyhtiö X Rye Patch Black IPA
  • Tyyli: Black IPA
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä, Suomi
Höh, Panimoyhtiö X:n Rye Patch on jäänyt kokonaan testaamatta, vaikka olut on kuulunut sen vakiokaartiin jo ties kuinka kauan. Black IPA ei tosin ole se oma suosikkijuttu oikein ollutkaan, mutta kyllähän nyt paikalliset tuotteet pitäisi pyrkiä ottamaan haltuun edes kertaalleen. Rye Patchinkin kanssa kävi sillä muotoa mukavasti, että pulloon tulee tartuttua varmasti vielä kerran jos toisenkin.

Rye Patch on rukiilla ryyditetty, varsin kypsän hedelmäinen ja suklainen näkemys tummasta oluttyylistä. Rukiilla on makumaailmassa selkeä rooli ja sen mukaannosto tekeekin oluesta erittäin onnistuneen. Vahvuutta sillä on 5,2%, purevuutta 63 IBUn verran ja tummuusmittari näyttää 72 EBC:tä. Ohra- ja ruismaltaiden lisäksi mukana on myös vehnämaltaita ja humalointi on tyyliin sopivasti sitruspainotteista sorttia. Osuu kyllä hyvin mukavuusalueelle, vaikka tyyli itsessään ei aina uppoakaan.
Rye Patch on rukiilla ryyditetty “musta” IPA. Tummanpuhuva olut, jonka maku kätkee sisäänsä karibian auringon kypsyttämiä hedelmiä sekä häivähdyksen kaukomaiden mausteisuutta.
Panimoyhtiö X Rye Patch Black IPA
Tummanpuhuva, kevyen vaahdon nostava olut. Tuoksu on hyvä, oikein hyvä. Kevyttä paahteisuutta, tummaa suklaata ja kypsää, tummaa tropiikin hedelmäisyyttä tuoreen sitruksen viimeistellessä kokonaisuuden.

Maku nojaa tuoksun teeseihin. Rukiilla on oma selvä ja erittäin perusteltu roolinsa tässä oluessa. Onpas hyvä Black IPA ja vielä näihin vahvuuksiin! Tummaa suklaata, trooppista, ylikypsän tummaa hedelmäisyyttä ja tietty paahtunutta, rukiista ja hieman mausteista maltaisuutta. Kevyttä mämmiäkin, mutta hyvällä tapaa. Lopusta löytyy nousevaa sitrusta, greippisyyttä ja ehkä yrttiäkin.

Suutuntuma on vahvuuden mukainen, mutta toisaalta tyyliin hyvin sopiva ja menon raikkaana pitävä. Ei liian tuhti siis, mutta mielelläänhän nämä maut muhkeampaankin runkoon istuttaisi. Hieno Black IPA.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti