maanantai 13. huhtikuuta 2020

Saimaa Brewer's Special Evergreen Lager 0,3%

Saimaa Brewer's Special Evergreen Lager 0,3%
Tällä kertaa Brewer´s Special vie sinut keskelle Washingtonin jylhän vehreitä maisemia yhdessä osavaltion leppoisimman matkaoppaan kanssa. Älä kuitenkaan anna seuralaisesi lupsakan ulkomuodon hämätä. Evergreen Lagerin ronskin reipas aromihumalointi, täyteläinen maltaisuus ja hedelmäinen tuoksu nostattavat seikkailumielen ylimmilleen. Heitähän reppu rennosti olalle ja käy murmelin matkaan – let’s go wander!
Saimaan hauskalla etiketillä varustettu Evergreen Lager herätti huomioni olutostoksilla. 0,3-prosenttinen, aromihumalointiaan kehuva lager kuulostaa ihan mukavalta lisältä entistä valoisammalta vaikuttavan lähes holittomien tuotteiden kasvavaan joukkoon. Ei niitä vielä liikaa ole, mutta potentiaalia on kuitenkin olemassa jo muutamallakin taholla. Brewer’s Special -sarjalainenkin esittää lopulta ihan kelpoisan suorituksen, vaikka vähän ohkaiseksi meinaa jäädäkin. Eniten minua ehkä häiritsee kuitenkin tuo koko olutsarjan kumma jenkkiteemaisuus.

Saimaa Brewer's Special Evergreen Lager 0,3%
Vaaleankeltainen, kevyen vaahdon nostava olut. Tuoksu on varsin raikas, kepeän sitruksinen ja kevyen ruohoinen. Ei hassumpi.

Makukin on vahvuusluokan paremmasta päästä. Vähän vetinen ja hentoinenhan tuo runko on, eikä ensikosketus suuremmin säväytä. Vierteisyys ja makeus on tästäkin saatu aika kivasti karsittua, vaikka alkaa niitä lämmön myötä hieman löytymään. Ei pahasti ja aika kevyttähän tuo rungon ulosanti muutoinkin on. Humaloinnissa sitrusvetoista hedelmäisyyttä ja kevyen ruohoista yrttisyyttä. 

Kaikesta huolimatta ihan toimivaa tekemistä. Saattanen napata mukaan toistekin ja testata hyväksi havaittuun holittomien tapaan suoraan pakkauksesta. Potentiaalia löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti