torstai 8. lokakuuta 2020

Hangaround & Nobody Hops-a-Daisy

Hangaround & Nobody Hops-a-Daisy

Paikalliselta Hangaround & Nobodyltä tuli taas vähän olutta maistoon. Paketista löytyi muutaman vanhan, hyväksi havaitun tuttavan lisäksi muun muassa tämä uunituore NEIPA, jota aiotaan ujuttaa myös pitkäripaisen valikoimiin.

Koristeemainen Hops-a-Daisy edustaa siis IPA-linjan sameampaa päätä. Sen aromihumalointi on hoidettu Mosaicin ja Azaccan voimin, kun taas kuivahumalointiin on lykätty hyvä annos Mosaicia, Centennialia ja El Doradoa. Vahvuutta oluelle kertyy kaupparajaa selvästi enemmän eli seitsemän prosenttia, mutta juotavuus on tuohon peilaten jopa hurjan hyvällä tasolla.

NEIPA with more hops than prime Michael Jordan todetaan tölkin pikkupräntissä ja kyllähän tällainen olut helposti sieltä kolmosen takaa korille kantaa. HNB:n erinomainen NEIPA-tehtailu saa arvoistansa jatkoa. Olut on valmistettu UG Breweryllä Lohjalla ja sen runkoon on tyylinmukaisesti mahdutettu ohramaltaan lisäksi myös vehnämallasta ja kaurahiutaleita.

Hangaround & Nobody Hops-a-Daisy

Mallikkaan samea, haalea vaalea, silti hedelmäinen ilmestys valkealla vaahdolla. Tuoksu on oivallinen. Sitrusta, mandariinia, limeä ja aprikoosista trooppisuutta raikkaassa, mutta runsaassa muodossa. Mangoa ja ananasta vähän kevyemmin esillä.

Maku on kevyen juicy, runsaamman aromirikas. Tuoksusta tutut sitrusperheen hedelmät sitruunan, mandariinin ja limen voimin ovat taas hyvin esillä. Mandariinista tarjolla on sekä kuorta että napakkaa sisältöäkin. Aprikoosi, mango ja muu trooppisuus taustoittaa tarinaa. Ananas nousee sitruksen kanssa jälkimakuun, missä myös mango tuntuu olevan hieman terhakkaammin liikkeellä.

Lopetus on siis hyvin trooppinen, muttei makea. Kuivaan taittuu, kuten pitääkin. Juotavuus erinomaisella tasolla ja on jopa aika pelottavasti suuhun sulavaa seiskapinnaiseksi. Huh, osuu kyllä hienosti maaliisa. Tässä tapauksessa siis koriinsa. Sukkana sisään... Ei nokan koputtamista.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti