torstai 22. lokakuuta 2020

Foley Brothers Pieces of Eight

Foley Brothers Pieces of Eight

Tällä kertaa ihmetellään sameaa tupla-IPAa Vermontista. Kahdeksan humallajikkeen voimin kahteen kertaan kuivahumaloitu Pieces of Eight on saapunut käsiini Tanskan kautta ja kohtalaisen tuoreessa kunnossa matkasta huolimatta. Se onnistuu myös oivallisesti siinä, missä moni kasipinnainen hazy IPA ei – tasapaino on äärimmäisen hienosti hallinnassa, aromit täyttävät huoneilman eikä kompastuskiviä tämän nestemäisen humalatarhan käytäviltä löydy. Erittäin vahva esitys.

Foley Brothers on nimensä mukaisesti veljesvetoinen panimo. Sen perustivat Daniel ja Patrick Foley vuonna 2012 ja nykyisin mukana on myös heidän siskonsa, Christine. Vermontin Brandonissa toimivan panimon tuotekirjo ja mielenkiinnonkohteet kuulostavat varsin tyypillisiltä nykyaikaisen panimon touhuilta: kuivahumaloidut IPAt, tynnyröidyt stoutit ja erinäiset sourit mainitaan sydämenasioiksi.  Panimo harrastaa luonnollisesti myös paljon pieniä kertaeriä ja kokeellisuutta haetaan myös aiemman viinitaustan hyödyntämisen kautta. Ja ainakin tämän humalapommin perusteella konsepti toimii varsin mainiolla tavalla.

Foley Brothers Pieces of Eight
 
Utuisen samea, hedelmäisen keltainen olut nätillä ja riittoisalla vaahdolla. Tuoksu on massiivisen sitruksinen, mandariininen ja mangoinen. Soljuvaa trooppisuutta hedelmälihoja pihtailematta. Tykkiä kamaa.

Maku on hieno. Siitä huomaa, että vahvuutta on pari astetta päälle kutosen, mutta tällä kertaa prosentit paljastuvat soljuvan mehukkuuden tiivistyneenä olomuotona sekä hienoisena lämmittävyytenä. Tasapaino säilyy ja vahvuus on käännetty, no, vahvuudeksi.

Makumaailma on runsas. Edelleen sitrushedelmät, mango ja aprikoosi tekevät meheviä taikojaan. Mandariininen mehukkuus, sitruksen pirteys ja hienoinen greippi antavat hyvää potkua kokonaisuuteen. Anananasta, kevyttä yrttiä... Aika isoja makuja. Tuntumakin kulkee hyvin mukana suuruutta tukien. Toimii kyllä hienolla tapaa ja monella tasolla.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti