lauantai 31. lokakuuta 2020

Toppling Goliath King Sue

Toppling Goliath King Sue

  •  Tyyli: New England Double IPA
  • Alk.%: 7,8
  • Panimo: Toppling Goliath, Decorah, Iowa, USA

Kellaristi kohtasi goljatin. Kumpi kaatui ja kumpi toimi kaatajana? Vastaus on painettu tölkin kylkeen ja kyllähän sen jo blogistin hymykin kertoo. Iowalaispanimon oluita ei olekaan vielä aiemmin tullut maistettua, joten Kihoskhin kautta tarjoutunutta tilaisuutta ei sopinut jättää haaskattavaksi. Testiin lähtikin kolme iloisen humalaista IPA-tyylileihin lukeutuvaa olutta, joista etenkin Sue-kaksikko on kerännyt varsin kovaa nostetta alleen. Panimon ykköstykkihän taitaa kuitenkin olla mehevän muheva ja suurieleinen Kentucky Brunch Brand Stout, jonka kohtaamista jään vielä odottelemaan.

IPA-tarjonnasta on siis aloittaminen ja niistä King Sue pääsi lasiini ensimmäisenä. Citralla humaloitu Double IPA ei tölkin kyljessä vahvuuttaan paljasta, mutta netistä kerrotaan vitamiiniprosentiksi 7,8%, joskin luku saattaa eräkohtaisesti hieman vaihdellakin. Tai sitten ei, näin kuintenkin esimerkiksi BeerAdvocatessa mainittiin. Hypeolutta joka tapauksessa ja varsin mainiota sellaista. Ikää tölkille on maistohetkellä kertynyt aika tasan 2,5 kuukautta, mutta varsin rehevässä kunnossa se edelleenkin on. Toimii kyllä hienosti.

Toppling Goliath King Sue

Hedelmäisen samea, tutusti eloisan keltainen olut nätillä vaahdolla. Tuhti tuoksu on sekä runsas että vahva. Vähän tiiviskin eli ei iloisinta aromilatausta valloilleen päästävä. Ryhdikäs vitamiinilukema tulee siis sitä kautta ilmi. Mangoa, sitrusaromeita ja appelsiinia, aika pitkälti tropiikin kirjoa siis.

Maku on hieno. Vahvuus tulee siinäkin kyllä hyvin esille jo siinä kuuluisassa kättelyvaiheessa, eikä sen puristus päästä otteestaan oikeastaan missään vaiheessa. Ei niinkään alkoholia, mutta lämpöä ja makuja tiivistävää voimakkuuden tuntua esiin pyrkii.

Tropiikkiin joka tapauksessa sukelletaan. Mango, aprikoosi, appelsiini... Sitrusta ja ananasta taaempana, greippiä lopussa. Onhan tämä hyvää ja eikä runsas prosenttilukemakaan tunnelmaa pilaa, vaikka sen realistisesti kuitenkin aistii. Hyvin on siis homma hallussa, kuten asemansa puolesta sopi odottaakin. Mutta mitään erityistä iloitteluakaan ei tarjolla ole. Kovaa laatukamaa, mitä on tullut vastaan muiltakin.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti