torstai 15. lokakuuta 2020

Malmgård Oat Ale 0,5%

Malmgård Oat Ale 0,5%

  • Tyyli: Alkoholiton olut
  • Alk.%: 0,5
  • Panimo: Malmgårdin Panimo (MBH Breweries), Malmgård, Suomi

Mökille lähti mukaan syksyn mukanaan tuomiin Malmgårdin uutuuksiin lukeutuva Oat Ale, 0,5-prosenttinen, ihan napsakasti humaloitu janonsammuttaja. Holittomien ja lähes holittomien tarjonta on kasvanut viime aikoina kovasti ja vaikka Laitilan kaksikosta nelikoksi vastikään kasvanut Kukko 0,3% -sarja onkin tasalaatuisuudessaan ja makujen miellyttävyydessään aika hankalaa haastaa, riittää vaihtoehtojenkin läpikäyntiin silti intoa.

Oat Ale on osa vastikään K-Ryhmän myyntin tuotua kauraolutsarjaa, jonka edustajat kantavat kyljessään kauppaketjun Tuottajalle kiitos -merkintää. Kotimaisen viljan maljaa kohotetaan Oat Alen lisäksi 4,9-prosenttisen Oat IPAn sekä samanvahvuisen Vienna Lagerin muodossa. Oat Ale on muuten samalla Malmgårdin ensimmäinen alkoholiton olut.

Entä miltä moinen sitten maistuu mökkiterassin suojissa, järvenpintaan siltansa piirtävän kuun mollottaessa taivaalla? Yleisesti ottaen varsin hyvältä, selvästi holittomien paremman pään menoa tarjoilevalta, silti turhaa makeutta mukanaan kantavalta kokonaisuudelta. Varsin hyvä, muttei tällä Kukkoja haastella. Sen verran kuitenkin vakuuttaa, että voisi lähteä vaihtelun vuoksi mukaan toistekin.

Malmgård Oat Ale 0,5%

Vaaleankeltainen, hieman utuinen ja kevytvaahtoinen olut. Tuoksu on kohtalaisen hedelmäinen, saippuaisen sitruksinen, mutta myös hieman vierteinenkin. Takaa nouseva makeus ei ihan kamalasti kannusta nuuhkimaan, mutta holittomaksi ihan hyvissä sfääreissä silti liikutaan.

Maku on tuoksua miellyttävämpi. Mandariinia, sitrusta ja yleistä hedelmäisyyttä on sopuisasti, mallastakin löytyy. Alta hiipii kuitenkin myös lässähtänyttä viereen makeutta, kuten suurimmassa osassa näihin lukemiin painettuja verrokkejakin. Kokonaisuutena ihan kiva, mutta Kukoilla mennään vastaisuudessakin - tosin malmgårdilainen saattaa lähteä toisinaan pakkaa laajentamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti