tiistai 20. lokakuuta 2020

Northern Monk x Other Half Best Bitter

 
Northern Monk x Other Half Best Bitter

”Katkeraa on craft-bitterin juonti”, totesin, kun Northern Monkin ja Other Halfin kollaboa tuhota koitin. Enkä nyt tarkoita sitä keittohumalten puraisua, vaan harmillisempaa tutun sananparren uudistettua muotoa. Harvemmin onkaan näin päässyt käymään, että brittien trendipanimoiden laatu pettää oikein kunnolla. Tai no kunnolla ja kunnolla, mutta aika rikinkatkuista menoa oli tällä kertaa tarjolla.

Oluthan edustaa tälle kaksikolle vähän harvinaisempien brittiklassikoiden kirjoa ja vaikken minä mitään ESBin tasoa ehkä odotellutkaan, oli sen kehnous silti melkoinen yllätys. Olenkin melko varma, ettei tuote syystä tai toisesta ollut aivan siinä kunnossa, mitä sen olisi pitänyt. On tuota nimittäin useammasta suusta kehuttukin. Sattuu näitä näköjään trendikkäämmissäkin piireissä.

Näin tuossa taannoin muuten unta, että annoin oluelle toisenkin mahdollisuuden ja tällä kertaa se oli varsin juotavissa, mutta silti hieman kevyttekoinen.

Another collaboration envisioned in the lead up to the unfortunately cancelled Hop City. Each year, some of our favourite experiences around the festival happen when sharing the variety of Leeds’ beer scene with our international visitors. Through a mutual love of best bitter, we came together with Other Half, NYC, to put together our own interpretation of the style.

We selected a blend of modern and traditional UK hop varieties, taking the floral orange character of East Kent Goldings and pairing them with Ernest, a relatively new variety born of the UK hop breeding programme, which brings pungent stone fruit and citrus aromas.

For malt, we selected floor malted Golden Promise from Fawcetts in Castleford and backed this with a blend of pale crystals, lightly toasted amber malts and a touch of oat malt for mouthfeel and foam stability. Finally, we fermented with a true Yorkshire ale strain for a classic ester profile which will take your mind straight to that cosy corner of your favourite ale house.


Northern Monk x Other Half Best Bitter

Runsasvaahtoinen, rusehtavankeltainen olut. Tuoksu on ihan ok. Tai ainakin voisi olla. Pähkinää, yrttiä... Karamellimallasta. Ja jotain rikintyyppistä. Ei ihan vakuuta.

Eikä iske makukaan. Pähkinää, kivasti mallasta ja yrttistä poljentoa, mutta myös epämääräisempää hernekeittoa tai sensellaista. Huh. Ei vastaa sitä, mitä olen antanut itseni ymmärtää. Joko tuote on kehno tai lasissani on olut, jossa on jotain mätää. Kirjaimellisesti. Vähän kuin joku olisi pieraissut tölkkiin. Harmi joka tapauksessa, sillä leedsiläiset eivät ennen ole pettäneet. Pisteet jääkööt antamati. Tokko tämä kunnossa nimittäin voi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti