lauantai 3. lokakuuta 2020

Barrier Double Dry Hopped Money

Barrier Double Dry Hopped Money

Suht tuoretta jenkki-NEIPAakin kelpaa aina aika ajoin maistella ja nyt käsiini etsiytyikin kehutun Barrierin kruununjalokiven uudistettu, tuplakuivahumaloitu versio. Long Beachin naapurissa Oceansidella toimiva Barrier on niittänyt mainetta muun muassa suositun 7,3-prosenttisen Money IPAn varjolla. Vermont-tuulahduksen modernisoima olutmaailma kuitenkin kaipasi ns. rahoilleen uutta vastinetta, joten Moneystä päätettiin tehdä ”uusi”, tuplakuivahumaloitu versio – Double Dry Hopped Money.

Azaccalla, Simcoella ja Citralla kuivahumaloitu olut on esikuvansa tapaan 7,3-prosenttinen kokonaisuus. Sen rungossa on ohramaltaiden lisäksi myös vehnämallasta ja kauraa. Humalamäärän kerrotaan tuplaantuneen alkuperäisestä ja kyllähän tuo varsin aromirikkaalta ja ihanaisen trooppiselta vaikuttikin. Olut löytyy netistä myös nimillä 2x Dry Hopped Money ja DDH Money.

Barrier Double Dry Hopped Money

Hyvin samea ja runsasvaahtoinen, mehukkaan keltainen olut. Tuoksu on muhkean trooppinen, sitruksinen ja myös kevyen yrttinen. Vähän aprikoosipyreinenkin.

Maku myötäilee tuoksua. Runsas, mehevä trooppisuus tarjoilee aprikoosista, mangoista ja ananaksista mehevyyttä, mutta myös sitruksen eri sävyjä sekä tuoksussakin mainittua yrttisyyttä. Hieman katkeroakin, muttei paljon. Varsin pätevää kaiken kaikkiaan. Menee parempien NEIPOjen kastiin heittämällä.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti