keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Põhjala Virmalised 0

Põhjala Virmalised 0

  • Tyyli: Alkoholiton olut (IPA)
  • Alk.%: 0,5
  • Panimo: Põhjala, Tallinna, Viro

Alkon hyllyihin nostettiin pari viikkoa sitten varsin mielenkiintoinen holiton, jonka toivon maistokokemuksen myötä etsiytyvän myös kauppavalikoimiin. Viron kärkipanimoihin edelleen vakaasti lukeutuvan Põhjalan mainio Virmalised IPA on nimittäin saanut rinnalleen alkoholittomankin version. Ihan yksyhteen ei reseptejä varmaankaan voi verrata, sillä puoliprosenttisen uutuuden valmistuksessa on käytetty myös laktoosia ja kuusenkerkkää.

Nollalinjaa lähestyvä Virmalised onkin ladattu varsin runsaalla humalakattauksella ja vaikka alta vähän makeutta tuntuu puskevankin, pyyhkii trooppinen sitrushedelmäarsenaali sen yli kuin aavikkotuuli läpi Saharan. On kyllä mainio lisä tarjontaan.

Põhjala Virmalised 0

Haalean vaalea, hedelmäisen samea olut kevyellä vaahdolla. Tuoksu on pääosin sitrusvetoinen, ihan toimiva ja aika kevyt.

Maku sen sijaan iskee kovemmin. Ja on hyvä! Sitrusta hyvin raikkaalla otteella, tuoretta havuisuutta ja kevyempää trooppisuutta. Aromia riittää ja tosiaan hyvin raikaskin tunnelma oluesta kaiken kaikkiaan löytyy. Alta paistaa vähän semmoinen vierteinen makeus, mutta se onneksi jää runsaan aromihumaloinnin ja lopun kevyen katkeron alle. Tuoreus on varmasti korostetusti valttia, mutta silloin homma todistetusti myös toimii. Mainiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti