tiistai 13. lokakuuta 2020

Panimoyhtiö X Delirium

Panimoyhtiö X Delirium

  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 10,8
  • Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä, Suomi

Panimoyhtiö X:n jyhkeiden syysoluiden kolmikosta haarukoitui toisena tuttavuutena lasiin Heaven Hill -tynnyröity imperial stout Delirium. 10,8-prosenttinen olut on saanut tammikylvyn lisäksi lisämakua vaniljasta ja kaakaosta, eikä lopputulemasta tummia sävyjä jää puuttumaan. Runkoa on ryyditetty myös tujauksella siirappia. Hyvinkin syksyyn sopiva ja tunnelmallinen tapaus.

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu syntiäkin mustempi olut joka on aateloitu Heaven Hill -tislaamon Bourbon tynnyreissä. Nauti siemauksin, ettet vaivu oluen pyörteileviin syvyyksiin.

Panimoyhtiö X Delirium

Vaikuttavan tummasävyinen, rusehtava, kevyen vaahdon nostava olut. Tuoksussa on hyvin paahtunutta maltaisuutta, tummaa suklaata, lakritsia ja vaniljaa. Tumma ja syvänlainen.

Maku osoittaa tuoksun teesit oikeiksi. Tumma, paahtuneen maltainen, suklainen ja limppuinen kokonaisuus antaa myös vaniljaisia, tammisia kaikuja. Lopussa esiintyy myös lakritsaa ja kohtalaisen runsasta katkeroakin. Vähän viskiäkin. Lämpö avaa suklaisuutta, joka saa selvää lisäpontta kaakaosta. Ei silti makeutta turhaksi. Parempi näin. Monipuolinen ja runsasmakuinen IS ihan runsaalla suutuntumalla varustettuna. Tasapainoinen ja toimiva esitys.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti