lauantai 24. lokakuuta 2020

Amundsen x Horus Hawk Wind & Fire

Amundsen x Horus Hawk Wind & Fire

Earth, Wind & Fire. Hyvää jytää takavuosilta. Norjalainen Amundsen tuntuu mieltyneen erinäköisten mokkapalastouttien tehtailuun ja vaikka lajia mielelläni pienen välimatkan päästä seurailenkin, ylitti tämä tarpeeksi overisti ylilyöty tekele mielenkiintoni ihan oikeastikin. Olut tuli itseasiassa maisteltua jo eräänä sateisena kesäiltana, mutta näemmä 15-prosenttinen coconut chocolate mud cake ultra pastry stout (öh?) vaati vähän sulattelemista, ennen asian puhtaaksi kirjoittelua ja julkaisua.

Jykheä Hawk Find & Fire on valmistettu yhdessä jenkkipanimo Horusin kanssa ja keitokseen on ladattu tuhti annos kookoshiutaleita, kaakaonibsejä sekä melassipitoista demerarasokeria. Mallaskirjosta löytyy Pilsnerin lisäksi odotetusti myös suklaamaltaita ja kaurahiutaleita sekä Munich Type II:a, vehnämaltaita, Special W:tä ja Carapilsiä. Humalointi, joka ainankin makupuolella vähän toissijaiseksi jää, on hoidettu Chinookilla.

Pastry Stoutit eivät tosiaan omine tyylisuosikkien joukkoon kuulu, mutta jollain kierolla tavalla tämä kokonaisuus herätti mielenkiintoni. Hauskahan se lopulti olikin, mutta ei ihan yksin alas olisi mennyt, joten valjastin maisteluun myös paremman puoliskon. Varovaiset kehut siltäkin puolelta sohvaa irtosivat ja ehkä tämä olisi ollut enemmänkin paikallaan tulipalopakkasten aikaan, kuin heinäkuussa. Jep, arvion julkaisu vähän venähti, muttei ole niin harvinaista kuin luulisi…

Amundsen x Horus Hawk Wind & Fire
Tosi tumma, rusehtavan, mutta ohuen vaahdon nostava olut kaatui lasiin aika hitaasti. Tuoksu on runsas, aika hyväkin. Paahtunutta vaahterasiirappia, kevyttä suklaata, leivosmaisuutta ja vähän vaahtokarkkia mikä on kai oikeasti kookosta. Yllättävän maltillisesti makeutta vaikka vähän lettukesteiltä tuoksahtaakin.

Maku on makeampi, mutakakku-aspekti on hyvin kantavana tunnuspiirteenä esillä. Paahteisuutta löytyy, vaikkakin vaahterasiipoitujen lettujen muodossa. Vaahtokarkkia, kevyttä kookosta, kinuskia. Pehmyt, soljuva, vahvuisekseen ylettömän helposti juotavaa ja pehmeää tavaraa. Lämpö ei paljasta prosenttilukemaa, eikä sitä kyllä maistakaan. Huh. Hienosti naamioitu. Hieno olut, mutta pastry-homma vaatii silti edelleen totuttelua. Ja ehkä mielenkiintoakin…. 

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti