sunnuntai 8. elokuuta 2021

Keesmann Bamberger Herren Pils

Keesmann Bamberger Herren Pils

  • Tyyli: Pilsner
  • Alk.%: 4,8
  • Panimo: Keesman-Bräu, Bamberg, Saksa

Löytyi sitä Keesmannia vihdoin omaankin lasiin. Kaihoten olen katsellut, kun olutsomessa on tasaiseen välkähdellyt kehutun saksalaispilsin kuvia pitkin kesää. Alkosta sitä olisi voinut toki tilatakin, mutta lomasesonki meni tehokkaasti mökkimaisemien väliä matkaten ja maakunnan syrjäseutujen rauhasta nauttien, mihin ei oikein paketin odottaminen pitkäripaiseen saapuvaksi sopinut. Loma kuitenkin taittui ja pääsin pitkästä aikaa Palokan Citymarketin olutapajille, mistä vähän toivoinkin bambergilaisten makuja löytyvän. Etiäinen osui kohdilleen ja pian oli olut viilennyksen kautta lasintäytteenä.

Panimokaupunki Bamberg mielletään herkästi savuolutkaupungiksi, mikä tietty johtuu etenkin Brauerei Hellerin hyvästä näkyvyydestä Suomessa. Puhun toki vahvasti omasta näkökulmastani tarkastellen, mutta kukapa ei tuota palvisavuista tunnusaromia ensimmäisenä mieleensä saisi, kun sanat ”Bamberg” ja ”olut” samassa lauseessa kuulee. Wundenburgin kaupunginosassa toimiva Keesmann-Bräu tunnetaan kuitenkin nimenomaan heleästä pilsistään. Ja hyvästä pilsistä tunnetaankin!

Kenties ehkä enemmän esillä olevan Mahr’s Braun naapurissa majaileva Keesmann on toiminut niillä sijoillaan aina perustamisestaan, vuodesta 1867 lähtien. Perheomisteisen panimon voidaan siis hyvillä mielin todeta olevan osa Bambergin katukuvaa.

Keesmann Bamberger Herren Pils

Viljavan keltainen, kaunisvaahtoinen ja aika nätti olut muutoinkin. Tuoksu on hieno. Melko hillitty, mutta asiansa kyllä kertova, vaalean maltainen, melko kuiva ja tuoreen ruohoinen.

Maku ei jätä kylmäksi. Vaalea, viljava ja olkinen maltaisuus on aavistuksen leipäisääkin, mutta makeutta ei luonnollisesti matkasta löydy. Napakka humalointi on sävyltään tuoreen ruohoista, yrttistä ja varsin purevaa. Ai että.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti