lauantai 28. elokuuta 2021

Kotiolut: Vehniän African Queen & Citra IPA

Vehniän African Queen & Citra IPA

Vehniän kesäpaketista löytyi parikin IPAa, joista toinen ei malttanut pysyä oikein kahleissaan. African Queenilla ja Citralla humaloitu versio pääsi kuitenkin lasiin saakka. Mikon kanssa sanaillessamme olimme molemmat samoilla linjoilla, ettei maistoon päässyt olut ehkä sitä aivan vehniäläisten kirkkainta kärkeä edustanut ja jäikin vähän harmittamaan, että se oli juurikin se Vic Secret IPA, mikä varastossani losahti.

Sinällään ihan maistuva tapaus tämä kuusiprosenttinen African Queen & Citra IPA:kin toki on. Vahvuuttaan raskastekoisemman ja hedelmiltään aika solidin oloinen kokonaisuus tuntuu kuitenkin hieman hakevan sitä humalreitistön pääsuuntaa ja jää hieman turhan levottomaksi tai päämäärättömäksi esitykseksi.

Vehniän African Queen & Citra IPA

Hieman utuinen, vaaleankeltainen olut hyvin runsaalla vaahdolla. Tuoksu on trooppisen hedelmäinen, aika tuhdin aprikoosinen ja hieman yrttinen. 

Maku on tuoksun linjoilla. Trooppinen hedelmäisyys on aika solidia, ei niinkään leijailevan aromaattista. Aprikoosi, sitrus, mango... Lopussa hieman greippiä ja ruohoyrttisyyttä, ehkä paikoin marjaisuuttakin. Vähän levotonta menoa.

IPAksi aika raskastekoinen makumaailma. Ei vehnäkylän paras IPA, mutta ihan ok kumminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti