torstai 12. elokuuta 2021

Maistila Soidinmenot Saison

Maistila Soidinmenot Saison

  • Tyyli: Saison
  • Alk.%: 7,5
  • Panimo: Maistila, Oulu, Suomi

Soidinmenoihin sännätessä puetaan päälle prameinta. Saavillinen saisonia virittää vokalistin ja siivittää tunnelmaan.

Varsin viisaita sanoja olutpullon kyljestä luettuna, joskin saisonrohkaisteen mittayksikön ehkä omalla kohtaa kyseenalaistan. Ei taida saavi riittää virittämään tätä runokurkkua karaoken pariin taikka edes lähimaastoon, mikäli lause tuohon harrasteeseen viittaa. Mutta saavillisen Saisonia joisi kyllä ihan mieluusti vaikka testin vuoksi – ja miksei muutoinkin.

Maistilan panimokauppa tuli pikaisesti tutuksi kesäloman alkuvaiheilla. Harmillisen vähäiseksi muutoin jäänyt Oulun oluttarjontaan ja yleiseen elämänmenoon tutustuminen jätti kuitenkin sen verran sopivaa janoa kytemään, että pitänee ottaa jossain vaiheessa uusi reissu Perämeren rantakaupungin sykkeeseen.

Panimopuotivierailut ovat aina kutkuttavia ainakin omalla kohdalla kokemuksenomaisia hyvänmielen tapahtumia. Onkin jotenkin absurdia ajatella, että muutama vuosi sitten oluen ostaminen suoraan pienen panimon pienestä olutpuodista oli tehty niin hankalaksi, että harva toimija moiseen huvitukseen lähti edes mukaan.

Oululaispanimo kiinnosti eritoten belgioluidensa osalta, mutta valikoimaa tuli tarkasteltua paikanpäällä laajemminkin. Rikun kanssa höpötellessä menin tosin pulloissa sekaisin ja pari haluttua yksilöä jäi epähuomiossa nappaamatta, kun käsi tarttui vieressä nököttäneisiin tuotteisiin. Vaan eipä tuon väliä, sillä tuplaostoihin lukeutui muun muassa tämä oikkeinkin mainioksi saisoniksi kostautunut soidinmenoihin sovitettu Soidinmenot Saison. Ranskalaistyyppiseksi tituleerattu saison on ilmeisesti humaloitu ranskalaislajikkein. Monipuolinen ja runsas maku herättikin ihastuneita huokauksia kesäpäivän varjoa hapuilevan maistelijan suusta.

Maistila Soidinmenot Saison

Sumea, vaaleankeltainen ja runsasvaahtoinen olut. Hyvin kaunis. Tuoksu on vaalean vehnämaltainen, mausteinen, vaalean hedelmäinen ja hitusen sitruksinen. Hyvin pirteä.

Maku nojaa tuoksun mainintoihin, joskin huomattavasti kärkevämpi, runsaampi ja voimakkaampi onkin. Vaalea maltaisuus omaa viljavaa tuntua sekä pehmeämpää vehnäisyyttä. Melko runsasta, kuivattavaa mausteisuutta on esillä aina alusta lähtien. Kevyttä kukkaisuutta, aika kärkevää tuntua etenkin maun jälkipuolella. Sitrusmaista pirteyttä, taustalla pysyttelevää, kuivaa vaaleaa hedelmää sekä aika-ajoin esiin tulevaa, joskin hentoista rungosta nousevaa hunajaisuutta.

Kuivahko, melko aromaattinen, alkoholiakin taustalla. Mauiltaan varsin vahva saison. Mainio sellainen. 

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti