lauantai 14. elokuuta 2021

RPS Dandelion Dreams Witbier

  • Tyyli: Witbier
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio

Kesän alkupuolella harmittelin, että savolaispanimo RPS:n oluita tulee maisteltua harmillisen harvoin, vaikka tekemisen taso onkin ollut alusta lähtien hyvinkin suunmukaista ja tasapainoista. Tähän puolivuosittain toistuvaan harmitteluuni kyllästyneenä otin lomalla ryhtiliikkeen ja maistelin pari muutakin käsimerkkipanimon tuotetta. Näistä toinen oli aina takuuvarmasti toimiva Indie Pale Ale ja toinen nyt käsittelyssä oleva, korianterilla ja voikukalla maustettu belgityylinen vehnäolut, Dandelion Dreams Witbier.

Savolaisten kukkea Wit on humaloitu Loralin voimin ja sen rungosta löytyy Pilsner- ja vehnämaltaiden lisäksi myös kaurahiutaleita. Oluthan on ollut tuotannossa jo ties kuinka kauan ja nyt vähän harmittaakin, etten etenkään kesäriennoissa ole tätä aiemmin noteerannut. Belgivehnää tehdään muutoinkin harmillisen vähän, eikä sen menekkiä varmastikaan voi muulla tavoin edistää, kuin tarttua tuotteeseen aina tilaisuuden tullen. Näin se on tehtävä, on nimittäin hyvinkin toimiva ja kaikki kehunsa ansaitseva olut

Kaunis, vaaleankeltainen ja hieman utuinen, kevyen vaahdon kruunaama olut. Tuoksu on kevyt, mutta kesäisen raikas. Sitrusta, johon korianterinen yrttisyys kauniisti yhtyy, lisänä ripaus hedelmäisyyttä, hienoista mausteisuutta sekä vaaleaa, vehnävää mallastakin.

Maku on tuoksua runsaampi, edelleen raikkaan kesäinen. Todella hyvin toimiva. Sitruksinen, korianterisen yrttinen witti kivalla mausteisuudella, hennolla banaanisuudella sekä vehnäisellä rungolla. Voikukkaa en suoranaisesti osaa joukosta poimia, mutta se istunee tuolla yrttisyyden ja vienon hedelmäisyyden joukossa.

Erittäinkin virkeää belgivehnää, jossa juotavuus on kyllä aikalailla kohdillaan.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti