torstai 19. elokuuta 2021

Bierkkala – Pirkkalan Citymarketin oluttaivas

Himoa saa sammutettua jo etukäteen Paloaseman Panimon avustuksella.

Osa kylmiöiden kotimaisista.

Pirkkalan Citymarketista on hiljalleen muotoutumassa yksi varteenotettavimmista olutkaupoista koko maassa. Olutpiireissä paremmin Bierkkalana tunnetun olutmekan tekemiset ovat olleet mallasjuomia harrastavan kansanosan huulilla jo jonkin aikaa, eikä suinkaan vähiten kaupan kannen alla kypsyvän Himon ansiosta:

Pirkkalan Citymarkettiin oma pienpanimo

Kaupan oman panimon tuotteita ei kuitenkaan vielä ole saatavilla, mutta odotuksen tuskaa on jo lievitetty muiden panimoiden vieraina tehtyjen kollabokeittojen avulla. Näistä ensimmäistä, Paloaseman Panimon kanssa tehtyä Verivelkaa onkin ollut myynnissä jo kesähelteiltä lähtien, eikä Orava-kollaboakaan tiettävästi kauaa enää jouduta odottelemaan. Yhteiskeittojen sarjaa on jatkettu tällä viikolla Lappeenrannassa Tujun luona, joten Himon herättely käy aktiivisena omien tilojen rakentelun ohessa.

Oma panimo ei kuitenkaan ole ainut syy, miksi Bierkkala on niin kova juttu. Kaupan olutosasto on syystäkin saanut paljon kehuja osakseen ja tämä piti käydä itsekin alkuviikosta toteamassa, kun melkein ohikulkumatkalla olin. Aiemmin Paavolan olutparatiisin taustalla kovaa työtä tehnyt, sittemmin Bierkkalan ja Himon kelkkaan hypännyt Teemu Lahtinen tosin tyynnytteli viestinvaihdossamme, että olutmaailman rakennus on vielä vähän vaiheessa, joskin olutta sieltä kyllä löytymän pitäisin. Vanhan sanonnan mukaan keskeneräistäkin sopii kuitenkin ruotia, etenkin kun aihio vaikuttaa olevan enemmän kuin kunnossa.

Toinen kylmäkäytävistä.

Värikästä tarjontaa.

Powered by Pien

Juomaosaston sydämenä toimii kaksi seläkkäin olevaa kylmäkaapistoriviä, jonka ympärille koko komeus rakentuu. Bierkkalan juomaosasto olikin tarjonnaltaan oikeastaan juuri sitä, mitä sen etukäteen olin ajatellutkin olevan: hyvin laaja kirjo kuriositeettimaahantuojien eksoottisia trendioluita, mittava valikoima lähialueen ja kotimaisten pienpanimoiden edesottamuksia sekä isommista marketeista tuttuja perusoluita meiltä ja maailmalta muutamalla täsmätarkennuksella ryyditettynä.

Sinällään valikoima ei mitään ylivoimaisen ihmeellistä esimerkiksi itselle tutumman Palokan Citymarketin herkkuhyllyihin verraten tarjonnut, mutta äkkiseltään arvioisin, että etenkin trendikattauksen osalta tarjoiltiin hieman leveämpää antia. Samat toimittajathan näitä paremmankin valikoiman olutosastoja Suomessa ruokkivat, joten sinällään erot ovat suhteellisen pieniä, mutta silti eri kaupoista löytyy aina omat mielenkiintoa nostattavat tarjoamisensa.

Bierkkalan oluthyllyjen haltuunottaminen vei oman aikansa, mikä johtuu osin suuresta ja värikkäästä nimekemäärästä, mutta myös osin osaston jakaantumisesta useampaan osioon. Kokonaiskuvan luominen ei näet onnistu yhdestä tai kahdestakaan pisteestä tutkien, vaan läpikäynti vaatii armotonta jalkatyötä oluthyllystöjen ja kylmäkaappien äärellä.

Pätevää anniskelumateriaalia Sommelieren puolella.

Sommeliere&Naapurin tiloja.

Ja kun kuvio vihdoin alkaa selkeytymään, löytyy nurkan takaa vielä Imbibe Internationalin venäläiscrafteillä täyttämä kylmäkaappi ja samalla mieleen muistui se siiderikäytävän nurkassa oleva Mikkellerin brändikaappi, jonka olin jo ehtinyt unohtamaan. Kahden kylmäkaappirivistön risteyskohtaan sijoitetut Powered by Pien- ja Pikkulintu -kylmiöt ovat sen sijaan olutlogistisesti optimaalisella paikalla, sillä ne osuvat katsekenttään joka kerta käytävältä toiselle sahatessa.

Kaikkiaan Bierkkalasta löytyy viisi brändi- ja toimittajakaappia, joita täydentää kuudentena Imbiben nurkan takana seisova Sommerliere&Naapurin anniskelukaappi, jota kävin myös tutkimassa, vaikka itse bistro olikin myöhäisen vierailuni aikaan sulkenut ovensa. Alla vielä listaus kaupan puolen ”palvelukaapeista”:

Powered by Pien

Pikkulintu

Imbibe International

Fat Lizard

Mikkeller

Imbiben tuomisia.

Jatkossa tarjonta tulee täydentymään Himon omilla oluilla, joihin on jo maalailtu lukeutuvan tyylejä aina sahdista lähtien. Itse panimosta ei kaupan sisälle näkynyt vielä sen kummempia viitteitä, mutta aika tulee näyttämään, millaiseksi koko paletti muotoutuu. Pohjustus tälle kaikella vaikuttaisi joka tapauksessa olevan hyvällä perustalla.

Olutosaston valikoiman vaihtuvuus on kovaa ja parhaiten siitä pysyy kärryillä Bierkkalan somea seuraamalla. Hyllyrivistön täytteitä voi seurata myös Untappdiin päivittyvän listauksen avulla.

Bierkkala Facebookissa

Bierkkala Instagramissa

Bierkkala internetissä

Bierkkala Olutoppaalla

Bierkkala Untappdissa

---

Himo Facebookissa

Himo Instagramissa

 ---

Pikkulintu ja Powered by Pien osaston keskiössä.

Omiin kotiinvieimisiin sisältyi tämänmoisia herkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti