perjantai 13. elokuuta 2021

Kotiolut: Vehniän Pils 6,0%

Kotiolut: Vehniän Pils

Vehniältä tuli lomia vasten ihmettelyyn hieman ryhdikkäämpi, kuusiprosenttinen Pils. Näihin vahvuuksiin nostettuja lajityypin edustajia tulee harvemmin vastaan, enkä ole varma, tarttuisinko pulloon vaikka semmoisen esimerkiksi Alkon hyllystä yhyttäisin.

Eihän tuo loppuunsa ole kuin puolisen prosenttia kauppojemme hyllyjä täyttäviä verrokkeja tai aiemmin maisteltua vehniäläistäkään voidellumpi malli, mutta jostain syystä juuri tässä oluttyylissä tuo kutosella alkava vahvuuslukema hyppää jännästi silmille ja nostaa takaraivosta jonkin ihmeellisen toppuuttelun tarpeen esiin.

”Kylä on varmasti kamalaa viinaa tommoset, pelaanpa varman päälle ja tartun tuohon vieressä olevaan maibockiin. Se on sentään maltillisesti vain 6,5%...”.

Toki tyyleissä on eroja ja aina kunkin kohdalla on tullut johonkin totuttua. No, vehnäkylän runsaampi Pils kuitenkin karsi ennakkoluuloilta oksat pois heti kättelyssä. Tasapainoinen, runsasmakuinen ja napakan lopetuksen tarjoileva olut.

Kotiolut: Vehniän Pils

Utuinen, vaaleahkon keltainen olut nätillä vaahdolla. Varsin upea näky. Tuoksu on hyvä ja varsin voimakas. Ruohoinen, mutta myös hieman hedelmäisen tuntuinen, vaalean maltainen ja aika napakalta vaikuttava.

Maku tarraa tuoksua runsaammin kiinni ja peräkärry tuntuu asianmukaisen painokkaalta. Vaaleaa mallasta on kohtalaisen runsaasti mukana, mutta humaltanhu on niinikään viritetty kauppa-Pilsiä ryhdikkäämpään riviin. Onpas hyvä pils!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti