maanantai 9. elokuuta 2021

Beer Hunter's Mufloni Saison de Randonneur Kataja Edition 2021

Beer Hunter's Mufloni Saison de Randonneur Kataja Edition 2021

Beer Hunter’sin mainio, viimeksi kahdeksan vuotta sitten tavattu katajanmarjoilla leikittelevä versiointi Saison de Randonneur -oluesta oli yksi tämän kesän suurimpia valopilkkuja Alkon uutuuksien joukossa. Jälleen melko korkealla hintapyynnillä varustettu olut on yksi niitä kotimaisia suurteoksia, joita odottaa mielellään vaikka pidemmänkin ajanjakson uudestaan saapuvaksi.

Ehdin jo alkuun kirjoittamaan, etten ole varma, onko oluen resepti elänyt ajansaatossa minkä verran. Muistiinpanoja selatessani päättelin, että ainakin pitkälti samoilla linjoilla makumaailman päävärien kanssa tunnutaan liikuttavan. Pulloa kääntämällä kuitenkin selvisi, että pientä viilausta on raaka-ainepuoleen tehty, sillä aiemmin käytetyt Tettnanger-, Celeia- ja Chinook -humalat on tällä kertaa korvattu Hallertau Traditionilla ja Loralilla. Vahvuutta on tutut kuusiprosenttia ja katajaisen kaunista Saisonia se edelleen alusta loppuun tarjoilee.

Kolmevarttisen pullon hinta kipuaa Alkossa lähes seitsemääntoista euroon, joten kovinkaan montaa pulloa tuskin tulee hamstrattua, mutta ainakin yksi pitää loppukesän tunnelmointiin varmastikin vielä hakea.

Beer Hunter's Mufloni Saison de Randonneur Kataja Edition 2021

Samea, kauniin keltainen ja nätin vaahdon nostava olut. Tuoksu ihastuttaa. Se on melko runsas ja voimakas, varsin monipuolinen mutta myös sitrusmaisen pirskahteleva. Katajaisuus on erittäin hienosti esillä ja tuo mukaan myös saisonin mausteisuuteen ja humaloinnin yrttisyyteen yhtyvää havun tuntuakin. Kevyttä kuivahedelmää, vehnävää mallasta... Oikein hyvältä vaikuttaa. 

Maku ei jää tuoksusta jälkeen, vaan ehkä jopa syventää kiehtovuuttaan. Runko vaikuttaa saisoniksi melko jykevältä, vehnävän pyöreältä, mikä antaa muutoinkin runsaille mauille tukea rönsyillä. Kataja on mainitusti hyvin esillä, samoin raikkaan sitruksinen vireys. Mausteisuutta, yrttisyyttä, taustalla kuiva-aprikoosista runsautta, myös appelsiinimaisia piirteitä. Melko katkera, hyvin suhteutettu lopetus, katajainen, mausteinen jälkimaku. On kyllä just eikä melkein.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti