keskiviikko 18. elokuuta 2021

Mahr's Sommer Pils

Mahr's Sommer Pils

  • Tyyli: Pilsner
  • Alk.%: 2,8
  • Panimo: Mahr's Bräu, Bamberg, Saksa

Bambergilaisen Mahr’sin oluita on tänä kesänä näkynyt mukavasti Suomenkin markkinoilla ja viimeisimpänä löydöksenä tuli vastaan panimon kepeä, elintarvikevahvuinen Sommer Pils. 2,8-prosenttinen kesäpils kiinnosti, vaikka syksyä kohdenhan tässä jo kovaa vauhtia tunnutaan etenevänkin.

Schanbier eli kantavierteeltään alle kymmenpinnainen, hyvin vaalea lager on humaloitu sopivan napakasti Hallertauer Perlen voimin. Hiilihapot ovat omaan makuun vähän turhan kohollaan ja olut tuokin ensiotolla vähän salkkulagermaisenkin viitteen mieleen, joskin avautuu pahimman pöllämystymisen jo laannuttua.

Hyvin kepeä, silti riittoisan makuinen ja kesää silmällä pitäen mutkattomasti nautittava oluthan tämä Sommer Pils lopulta on. Sokkona peittoaisi monet kauppojen volyymilagerit, vaikka eroa panimon perustekemiseen toki löytyy aika selkeästi. Omissa kirjoissa alkoholiton Rothaus Tannenzäpfle ajanee myös tämän ohi, mutta siinä hävitään kyllä jo aika hyvällä oluelle. Kelpoisa ja kepeä kesälager on toki mahr’silainenkin, ei siitä kahta sanaa ole.

Mahr's Sommer Pils

Hyvin, hyvin vaalea ja melko kirkas olut nätillä vaahdolla. Ensituoksu tuo mieleen hieman metallisen salkkulagerin. Homma kuitenkin avautuu nopeasti ja vaikuttaa ensituulahdusta paljon miellyttävämmältä. Hieman hunajaista, muutoin neutraalia tai korkeintaan olkista maltaisuutta, yrttistä, hieman ruohoisaa humalaa. Melko kevyt, hyvin raikas.

Maku on aika hyvä, tosin todella runsain hiilihapoin varustettu. Mutta Sommer Pils... sitähän tämä kyllä on. Ruohoinen, yrttinen rapeus yhdistettynä kevyeen, hyvin vaaleaan ja hillittyyn mallaspohjaan luo kyllä varsin hyvät puitteet kuumassa kesäsäässä tuopin tai parin verran kiskottavalle virkistysjuomalle.

Varsin on tasapainoisen tuntuinen, vaikka vähemminkin hiilihapoin pärjättäisiin. Maistohetkellä oli hieman sadetta ilmassa, mutta tuntuu maistuvan näissäkin olosuhteissa. Vahvuuteen nähden erinomaista ja yleisesti todella helposti juotavaa, silti maistuvaa olutta.

Sommer Pils onnistuu siis siinä, mihin se eittämättä on tarkoitettu. Ottaisin vallan mieluusti tuopin tätä saksalaisen biergartenin rauhassa, mikäli päivä olisi vielä nuori ja ohjelmaa olisi vielä enemmälti iltaa kohden luvassa, mutta pientä puraisua tekisi jo mieli.

Selvää toki on, ettei tätä sokkona Mahr'sin "oikean vahvuiseen" tuotantoon sotkisi, mutta salkkusarjassa tulisi kyllä rumaa jälkeä.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti