tiistai 24. elokuuta 2021

Paloaseman Panimo x Panimo Himo Verivelka

Paloaseman Panimo x Panimo Himo Verivelka

Pirkanmaan visiitin yksi päämäärä oli luonnollisesti napata pieni pala Bierkkalaa myös mukaan. Tarjolla olikin vielä jonkinmoinen satsi juhannuksen korvilla kauppatarjontaan tullutta Verivelka-kollaboa. Veripersikalla maustettu farmhouse ale on valmistettu yhdessä Paloaseman Panimon kanssa ja sehän oli se kaikkein ensimmäisin markkinoille saatettu saati ylipäänsä valmistettu himolainen. Ja vielä toistaiseksi ainoa, jota on myyntiin saatu, mutta tämäkin asia tulee lähiviikkoina muuttumaan uusien kollabojen myötä.

Paloaseman Panimo x Panimo Himo Verivelka

Mutta Verivelkaa siis ensalkuun. Amarillolla humaloitu, Saccharomyces Bruxellensis Troisilla (WLP644) käytetty, villin belgimäinen farmhouse ale on maustettu suuhuntuntuvasti veripersikalla. Tällaista hedelmään en oikeastaan tiennyt olevan olemassakaan, eli jälleen kerran olut onnistui sivistämään blogistia. Tässähän tullaan viisaammiksi vain, kuten eräässä laulussa ehkä hieman ironisesti todetaan…

Verivelan rungosta löytyy seuraavanlainen mallaskattaus: Simpsons Golden Promise, Ireks Wheat Malt & Simpsons Malted Oats. Lopputulema onkin heti ensisiemaisultaan hyvinkin kesäjanoon osuva ja hyvällä juomahalulla kumottava kokonaisuus. Ensivaikutelma pitää loppuun saakka, vaikka makumaailman monipuolisuus kovinta sessioinnin sulavuutta kaivatusti toppuutteleekin.

Paloaseman Panimo x Panimo Himo Verivelka

Kevyelti punertava, oranssisen keltainen olut kevyellä vaahdolla. Sameus tummentaa punakkuutta hieman. Tuoksu on melko mieto, mukavan belgiesterinen ja -mausteinen kylläkin. Sitrusaromia ja syvempää hedelmää joka lienee sitä veripersikkaa.

Makuhan rokkaa. Erinomainen hellekesän janonsammuttaja ensisimauksen ja sitä pakonomaisesti seuraavien toistojen perusteella. Ajan varttuessa makumaailma syvenee ja tahti hiipuu pohdiskelevamman nautiskelun virtaan.

Sitruksista aromaattisuutta ja pirskahtelevuutta, sopivaa belgituntua ja kevyttä mausteen kuivuutta. Veripersikka tuo punakkaa, hedelmäistä pyöreyttä mukaan ja samalla runsauttaa makumaailmaa. Jälkimaku nostaa belgiestereitä ja sopuisaa mausteisuutta esiin yhdistäen sen sitruksisuuteen ja kevyeen persikkaisuuteen. Juotavuus edelleen aika kohdillaan ja tämähän on kuin kesää varten tehty. On hyvä!

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti