perjantai 20. elokuuta 2021

Duckpond x Pien Cheaty

Duckpond x Pien Cheaty
 

Pien Brewingin tekemisiin tutustuminen jatkuu yhteistyökeittojen muodossa. Tällä kertaa aisaparina ruotsalainen Duckpond. Jöötteporissa keitelty olut tunnustaa IPA-oluiden sameaa ja mehevää tyylisuuntaa eikä sen aromaattisuus jää ainakaan Mosaicin, Citran ja Taluksen helmeilystä kiinni. Niitä on nimittäin ilmoilla runsain mitoin heti tölkin sihautuksen jälkeen. Hiivana toimii London Ale III ja ostopaikkana pitkästä aikaa K-Supermarket Länsiväylä eli Instatuttavallisemmin Oluthylly.

Oluen rungosta löytyy ohramaltaan lisäksi myös kauraa ja vehnää. Cheatyhän on alusta loppuun sellainen, nykytrendiin ja samalla omaan suuhun hyvin istuva, kauppavahvuiseksi mukavan runsas muttei liian tuhti paketti tropiikin unelmia ja sopivaa mehukkuutta. Juurikin jotain sellaista, mitä Pien Brewingin tekemisiltä alusta lähteän henkilökohtaisesti odottelinkin.

Duckpond x Pien Cheaty

Hedelmäisen keltainen, kaunisvaahtoinen ja odotetun samea olut. Tuoksu on runsaan trooppinen, mehukas ja kutsuva. Mangoa, aprikoosia ja monipuolista sitruksisuutta ainakin.

Maku tunnustaa tuoksuhavainnot oikeiksi. Mehevän trooppinen hedelmäkattaus yltyy paikoin hyvinkin mehukkaisiin tunnustuksiin. Sitrusmainen, curacaon kuoren ynnämuiden piensitrusten tähdittämä puoli taas tuo mukaan aromaattisempaakin menoa sekä mukavaa pirteyttä. Erehtymätön yhtälö. On kohdillaan.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti