sunnuntai 15. elokuuta 2021

Karvilan Helle Golden Lager

Karvilan Helle Golden Lager

Karvilan mainio Korven Kutsu on ollut kohtalaisessa käytössä läpi kesän ja panimon muutkin tekemiset ovat sitä myöten alkaneet kiinnostamaan. Yhytin pari muutakin olutta Seppälän Citymarketista ja lähdin taittamaan hellekelejä kumoalla lasillisen Hellettä.

Golden Lageriksi tunnistautuva olut osoittautui yllättävänkin runsasmakuiseksi tapaukseksi, sillä jollain tapaa olin kalibroinut ajatukseni hyvinkin mietoon ja kevytmakuiseen suuntaan – vähän kuin lasissa olisi peruslageria astetta kevyempi ja helpompikin olut. Väärin meni ajatelma, mutta eipä tuo haitanne. Ehkä maininta suodattamattomuudesta olisi jotain viitteitä vähän isommasta mausta voinut antaa, mutta minkäs teet, kun olet hätäinen.

Helle taittui lasista suuhun varsin nopeaan tahtiin. Aivan ei Korven Kutsun myötäiseen vauhtiin ehkä päästä ja etenkin tuoksun jopa vehnäolutpiirteiset aromit jäivät hieman pohdituttamaan. Makuun niistä ei ehkä vienoa häntää suurempaa kuvaa lopulta jäänyt ja tuokin kokemus saattoi johtua tuoksussa esiin tulleen mielikuvan vuoksi. Varsin pätevä karvilalainen olut siis lopulta tämäkin.

Karvilan Helle Golden Lager

Samea, vaaleankeltainen olut hyvin runsaalla vaahdolla.  Tuoksu on kevyen pyöreä, vaalean maltainen, yrttinen ja hieman käyneen hedelmäinen - sillein kevyen vehnäoluen tapaan. Kevyesti, mutta selkeästi.  

Maku on vaalean maltainen, melko pehmeänkin oloinen, joskin lopun katkerot tunnelmaa piristävätkin. Yrttisyyttä, kukkaisuutta, ei tuoksun estereitä. Varsin runsasmakuinen, vaaleautta uhkuva lager. Tykkään kyllä Karvilan touhuista. Rehdin makuinen ja tasapainoinen on tämäkin.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti