sunnuntai 29. elokuuta 2021

Hophaus Vaalea

Hophaus oli harmillisesti iltakävelyni aikaan kiinni.

Kesäloman puolipakollisen Savo-osuuden tukikohtana toimi taas Tahko. Lämpöä tuntui riittävän Itä-Suomeenkin ja pieni hölköttely juuri sulkemaisillaan olevaan lähikauppaan sai lomailijan kokemaan yllättävää janontunnetta. Lomakeskuksen vetovoimaisin olutpaikka Hophaus viettää kuitenkin siestaa kesäarkena, joten päätin tarttua lähimpään oljenkorteen, Hillside-ravintolan hotelliaukion puolella palvelleen Kontti-baarin antimiin. S-ryhmää molemmat, kuten valtaosa hotelliaukion muustakin tarjonnasta.

Pihakontti yhdistettynä terassialueeseen onkin näinä aikoina varsin hyvä ratkaisu. Vallattoman laajaa olutvalikoimaa ei kylmäkaappien sisältö tarjonnut, joten jatkoin matkan teemaan sopivasti Iso-Kallan mestaroimien tilausoluiden linjalla. Kaapista löytyi nimittäin Hophaus-ravintoloiden omaa lageria, Amarillolla aromihumaloitua Hophaus Vaaleaa. Jonkin verran muutakin lomakansaa oli saanut näemmä saman ajatelman kanssani, joten suksin suosiolla parkkialueen laidan pystypöytään, hieman väljemmille vesille.

Liekö savolainen myyntikonsti vai mikä, kun ei oluesta oikein kysymällä panimo-infoa suuremmin irronnut, niin piti ostaa koko pullo, että pääsi tarkemmin ihmettelemään. Pilsner- ja Cara Pale -maltaiden varaan nostettu, perushyvä ja Amarillon myötä hedelmäisemmän aromaattinen lager oli tuohon tilanteeseen joka tapauksessa enemmän kuin hyvin sovitettu hankinta. Asiointikokemuksen nihkeyden myötä päätin kuitenkin haudata vehnäoluen himoni ja suuntasin paluumatkalla Rehti-ravintolaan RPS:n Indie Pale Alen äärelle odottamaan pizzaa matkaani.

Hophaus Vaalea

Hieman utuinen, vaalea ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on raikas, Amarillon selkeästi tahdittama. Hieman hedelmää, selkeää, mutta tyyliin sovitettua sitruksisuutta. Kepeä ja kesäinen.

Maku nojaa hyvin uskollisesti tuoksuun. Varsin raikas, kohtalaisen runsasmakuinen ja omaan suuhun hyvin hellepäivän päätteeksi sopiva lager hienoisella hedelmäisyydellä, tuoreella yrttisyydellä ja runsaammalla, edelleen lajiin sovitetun voimaisalla sitruksisuudella kaunistettuna. Näppärä ja helposti lähestyttävä olut, jota menisi helposti pullo jos toinenkin. 

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti