maanantai 30. elokuuta 2021

Fiskarsin Portinvartija Export Porter

Fiskarsin Portinvartija Export Porter

Fiskarsin paahteinen Portinvartija lähti mukaan loppukesäisenä heräteostoksena. Kuusiprosenttselle perusportterille alkaa jo kesäisempien ja vaaleampien makujen jälkeen olla illan viileydessä tilausta, joten Portinvartija vaikutti tähän hommaan varsin lupaavalta. Kotona vasta huomasin, että mukaan on mahdutettu myös kaakaonibsejä, mikä oli ehkä aiottua käyttötilannetta ja haettua tunnelmaa nähden ylimääräinen ainesosa. Eipä siitä sen suuremman kuitenkaan tullut hätkähdettyä ja varsin kelpo seuraa portsari lopulta olikin, vaikkei aivan yksiin sen hetkisten toiveiden kanssa mennytkään.

Fiskarsin Portinvartija Export Porter

Hyvin tummasävyinen, runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on paahtuneen maltainen, kuivan kaakaoinen, hennon pähkinäinen ja hieman mausteinenkin.

Maku on aika hyvä, melko kuiva suhteessa suklaisuuteen, mikä omaan suuhun vähän tökkii, vaikken pastry-ääripäästä niin välitäkään. Kuivaa kaakaopapuisuutta, ehkä vienoa kahviakin. Melko paahtuneen maltainen pääväritys toimii, samoin pähkinäisen mausteinen lisävärityskin. Ei pöllömpi, joskaan ei aivan omien mieltymysten mukainen olekaan. Perushyvä ja varmaotteinen.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti