tiistai 31. elokuuta 2021

Zichovec Krahulík 12

Zichovec Krahulík 12

Tsekin luoteisosissa vaikuttava Rodinný pivovar Zichovec on ollut viime aikoina tuttu näky Pien-toimitusketjuun nojaavien laatuvalikoimien seassa. Panimo näkyy tekevän oluita vähän laidasta laitaan eli tarjolla on varsin modernia menoa, mutta myös alueella jo pidempään taidettuja, puhdaslinjaisia ja jalohumalaisia makuja.

Itselläni Zichovec menee jostain syystä sekaisin prahalaisen Vinohradskýn kanssa, jonka tarjonta vaikuttaa oman kapean tutkailun perusteella hyvinkin Zichovecin touhuihin samaistuvalta. Oli miten oli, nämä kaksi menee hyllyssä sekaisin ja olin aidosti yllättynyt, kun huomasin, etten ole ainuttakaan zichoveciläistä lasiini vielä kaatanut. Olin aivan varma, että tuttujahan tässä jo muka oltiin. Yhtä yllättynyt olin myös siitä, ettei noita Vinohradskýjäkään ole kuin vasta yksi maistovyölle kertynyt, mutta kaitpa tämä kaksikko on sen verran tutuksi oluthyllyissä ja muussa seurannassa tullut, että koin alitajuisesti olevani kovempikin konkari aiheen parissa.

Krahulik 12 kertoo alaviitteessään olevansa Světlý Ležák eli kepeään lageriin rinnastuva olut. Myönnän, että jouduin kaivamaan world wide webin taskusta avukseni, kun en satavarma tuosta oluthyllyn äärellä ollut. Saazilla humaloitu, noin viisipinnainen tsekkipils kuulosti joka tapauksessa oivalliselta jatkumolta melko saksapainotteiselle kesälleni ja samalla sain Zichovecinkin ihan oikeasti maistettujen listalle. Ja oivallisen maistuva pilshän se myös olikin.

Zichovec Krahulík 12

Oljenkeltainen, suht kirkkaanlainen, hieman utuava ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on hieno. Jalohumalten tanhu kutsuu luokseen. Ruohoinen, yrttinen tuulahdus yhdistettynä viljavaan, kevyen pyöreään ja hyvin vaaleaan maltaisuuteen ei oikeastaan voisi paremmin innoittaa maistamaan.

Maku on kuin tuoksun kopio, varsin rapean katkera ja ruohoisen tuoreen tuntuinen, hienoisen yrttinen. Maltaisuus kulkee mukana vaaleana ja viljavana, hyvinkin vaaleana ja hieman leipäisenä, kevyen pyöreänä, muttei tungettelevana. Oivallinen Pils, kuten tsekeillä tapana on.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti