sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Fat Lizard Atlantic Lobster NEIPA

Fat Lizard Atlantic Lobster NEIPA

Fat Lizardin tuoreet hummeri-IPAt tulivat vastaan ruokaostoksilla, joten pitihän se tilaisuuteen tarttua. Trenditietoisena kuluttajana nappasin testiin tietenkin sen sameamman mallin eli Atlantic Lobster NEIPAn, koska uutuustuoretta NEIPAahan särpii enemmän kuin mielellään.

Atlantic Lobsterin juoni nojaa luonnollisesti tuplakuivahumaloinnin voimaan, jossa tällä kertaa kykyjään esittelevät niin Talus, Cashmere, Loral, Citra, Ahtanum kuin Sabrokin. Hyvin hedelmäinen ja trooppissävyinen kokoonpano mukavalla kookoksen tuulahduksella tuunattuna. Siinäpä se arvion pääsisältökin yhdessä lauseessa. Maistui muuten erittäin hyvin.

Fat Lizard Atlantic Lobster NEIPA

Hyvin samea, haalean vaaleankeltainen, hedelmäisen värinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu runsaan aprikoosinen, kookoksinen, sitruksinen. Avokätisen aromaattinen, parfymaattinen mutta myös paikoin mehevänkin, mukavan pehmeän oloinen. Ai että.

Ja makuhan seuraa nenän havaintoja. Runsas annostus aprikoosia, persikkaa ja nektariinia tehostettuna pirteällä limetin kuorella ja sitruksella. Taustalla kookosaromia, lopussa greipin tuntua, katkeroa ja pitkään jatkuvaa tropiikin aromaattisuutta. Aromaattisuus onkin oluen sana ja vaikka tunnelmaa sopivasti syventävää mehevyyttäkin löytyy, on kuivaan kääntyvä yleisilme enemmän leijailevan aromaattinen, paikoin parfyyminkinomainen. Mutta ennen kaikkea kyllä oikein iskevä NEIPA.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti