perjantai 3. syyskuuta 2021

Tuju Sumurai DDH Pale Ale

Tuju Sumurai DDH Pale Ale

Tujun törppösiä odoteltiin saapuvaksi Jyväskyläänkin jo kesän mittaan, mutta odottavan aika kävi pitkäksi. Hätäisen oli haettava helpotusta Bierkkalan oluthyllyiltä ja kuten perinteisiin kuuluu, saapuu se odotettu myyntiartikkeli suunnilleen seuraavana päivänä sitten kotikauppoihinkin. Tai meni siinä pari viikkoa.

Se pari viikkoa meni myös arvion kirjailussa ja nykyisellään lappeenrantalaisten tölkkikamaa saa jo ainakin Palokan Citymarketista. Bierkkalasta raahasin mukaani tujulaiseen tyyliin näpsäkästi nimettyä Sumurai DDH Pale Alea.

Minkälie sirkkasoturin koristaman purkin sisältä löytyy siis sameanlaista Citralla, Mosaicilla ja El Doradolla tuplasti kuivahumaloitua humalakimaraa. Ehkä vähän odotuksia kepoisemmaksi osoittautunut olut osuu melko hyvin sessioitavien humalajuhlien sektorille ja vaikkei syvintä mehustelua tarjolla olekaan, vaikuttaa tujulaisten meno olevan hyvässä linjassa mielikuvien kanssa. Homma toimii siinä määrin hyvin, että vaimo varasti tölkistäni puolet, mutta mitäpä sitä hyvää pihtamaankaan.

Tuju Sumurai DDH Pale Ale

Samea, yllättäen hieman tummemmankeltainen olut vuolaalla vaahdolla. Tuoksu on hyvä. Semmoinen mango-aprikoosivetoinen, sitrusvibainen ja muutenkin mukavan trooppinen.

Maku nojaa tuoksun huomioihin. Varsin mainio, sessioitava ja trooppisen aromaattinen, kevyen mehukas näytös. Ei yllä mehevimpien tai runsaimpien eurokärkien joukkoon, mutta vakuuttaa jo tällaisenaan.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti