keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Plevna Petolintu Galaxy

Plevna Petolintu Galaxy
  • Tyyli: Pilsener
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Koskipanimo, Tampere, Suomi

Plevnan rapea Petolintu on elänyt etenkin varttuneempien olutharrastajien haikeissa muistoissa jo useamman vuoden ajan. Se tuntuukin olevan olut, jonka ääreen palataan maistajien mielissä yhä uudestaan ja uudestaan, vaikka missään mittavan laajassa jakelussa se ei koskaan ole ollutkaan ja hiljaiselo erienkin välillä venyy yleensä vuosikausien mittaiseksi.

Taika tuskin piilee harvassa saatavuudessakaan, vaikka jotain vaikutusta silläkin toki on. Uskon, että pääsyy sen kiehtovuuden takana on sen ennakkoluuloton, todella ryhdikkääksi mitoitettu katkeruus, joka on onnistuttu sovittamaan lähes erheettömällä vakaudella vasten kepeää runkoa.

Alkujaanhan olut juhlisti Pikkulinnun kahdeksanvuotista taivalta, mutta tuota vuoden 2009 ensierää en minäkään ole eläissäni päässyt maistamaan. Liityinkin tuohon Petolinnun perään haikailevien joukkoon vasta vuoden 2014 Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumassa

Tänä kesänä Petolintu on taas noussut siivilleen, joskin hieman viritettynä. Sataan IBUun katkeruuslukemissaan nouseva Pils on tällä kertaa humaloitu aussilajike Galaxyn voimin, kuten nimen lisämäärekin ehkä jo vihjaa. Maistovälillä alkoholilakiakin on muutettu juuri sen verran, että 5,5-prosenttinen super pils on päässyt panimoravintolan ohella ihan kauppamyyntiin saakka.

Eipä siinä paljon vaihtoehtoja jäänyt, kun pedon katseen Bierkkalan olutkaapissa kohtasin. Etiketin galaktinen, aiempaa värikkäämpi kuvitus on lähtöisin Sam Viitaniemen tyttären kynästä ja kokonaisuus oli mukavan helppo erottaa kylmäkaapin olutrivistön keskeltä. Saa nähdä kasvattaako kulttioluen uudistettu painos peräänhaikailijoiden joukkoa myös uuden harrastajasukupolven muodossa. Vaikka tietystihän oluelle soisi tämän myötä myös vähän säännöllisempääkin jatkoa.

Erittäin voimakkaasti humaloitu pils-olut. Vaatii juojalta humalan sietokykyä.

Plevna Petolintu Galaxy

Kevyen utuinen, vaaleankeltainen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on aika suoraviivainen, hieman hedelmäinen. Napakalta vaikuttaa.

Maku on hyvä. Vaalea, pelkistetty mallaspuoli antaa tilaa varsin purevalle, hedelmääkin tarjoavalle humaloinnille. Katkeruus on pääroolissa, hedelmäisyys täydentää ja vähän yrttistäkin särmää löytyy. No onhan se nyt kova!

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti